„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIS. Kalnų maketas
2016 02 22

Kaip įdomu tyrinėti kalnus, o dar smagiau patiems pasigaminti savo kalnų maketą! Kalbant apie kalnus, svarbu paminėti ir Lietuvoje esančius, kurių grožį taip taikliai aprašė A. Baranauskas: „Kalnai ant kalnų, o ant tų kalnųKalnai ir maži kalneliai…“.

 

DARBELIUI REIKALINGOS PRIEMONĖS:

* Kiaušinių dėžutė;

* Rudos spalvos dažai;

* Teptukas;

* Klijai (lipalas);

* Skylamušis;

* Baltos ir žalios spalvos popierius;

* Permatoma lipni juostelė;

* Mediniai dantų krapštukai.

 

DARBO EIGA:

Kalnų maketui Jums prireiks vienos kartoninės kiaušinių dėžutės apatinės dalies, tačiau turėdami daugiau, galite sukurti visą kalnyną. Norėdami pasigaminti kalnų maketą, kiaušinių dėžutę nudažykite rudos spalvos dažais. Tai bus jūsų darbelio pagrindas – kalnai!

 

Kol išdžius pagrindas, skylamušiu iš balto popieriaus lapo išmuškite daug skylučių, išmušti apskritimai bus „sniegas“ ant Jūsų kalnų viršūnių.

 

Iš žalio popieriaus lapo iškirpkite trikampius ar kitos pasirinktos formos figūras ir permatoma lipnia juostele priklijuokite prie medinių dantų krapštukų. Taip sukursite medelius, kuriuos galėsite „pasodinti“ kalnuose.

 

Išdžiuvusį pagrindą patepkite klijais ir apiberkite baltais apskritimais iš skylamušio, kad padengtumėte kalnų viršūnes. Apskritimų ant pagrindo berkite tiek, kiek Jums norisi.

 

Į pagrindą įsmeikite pasigamintus medelius ir štai kalnų maketas jau baigtas! O gal tai visai ne kalnai, gal tai nuostabiausi Lietuvos piliakalniai, ant kurių auga ne tik eglės, bet ir tvirčiausi ąžuolai… Būkite kūrybingi ir išradingi, sukurkite su vaikais savo svajonių kalnus!

 

PASTABA: suaugusiojo priežiūra ir pagalba BŪTINA!