„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIS. Linksmosios varlytės
2015 08 31

Kviečiame susipažinti su linksmosiomis varlytėmis! Jos gaudo museles kas dieną ir linksmai kvarksėdamos atsisveikina su vasara.

DARBELIUI REIKALINGOS PRIEMONĖS:

* Popierinės baltos vienkartinės lėkštės;

* Žalios spalvos dažai;

* Raudonos spalvos dažai;

* Du teptukai;

* Žirklės;

* Žalios, juodos ir baltos spalvos popierius;

* Pieštukas;

* Klijai (tinka ir popieriniai, ir lipalas – jei naudosite lipalą, pasiruoškite ir indelį jam bei atskirus teptukus);

* Šventinė atributika – švilpynės.

 

DARBO EIGA:

Popierinę lėkštę perlenkiame pusiau.

 

Atvertę lėkštę, vidų nuspalviname raudonai (naudojame teptuką ir raudonus dažus) – tai bus varlės burna. O išorę nuspalviname žalia spalva (naudojame teptuką ir žalius dažus) – tai varlės išorė. Laukti kol nudžius – nebūtina. Nenaudokite vandens ir gerai ištepkite dažais, kol neliks itin drėgnų vietų, o po to drąsiai apverskite ir dažykite kitą pusę.

 

Dabar leiskite lėkštei gerai nudžiūti (galite pratęsti darbelį kitą dieną, nes visas gamybos procesas trunka gana ilgai). Kai lėkštė gerai išdžiūvo, vėl sulenkite ją per lenkimo liniją.

 

Dabar pasiruoškite trafaretus: varlės kojų, akių obuolių ir akių viduriukų (tam naudokite žalios, baltos ir juodos popieriaus lapus ir pieštuką).

 

Pasiruoštus trafaretus iškirpkite (naudojame žirkles).

 

Pasiruošiame klijus (jei varlytes gamina grupelė vaikų, naudokite lipalą, pasiruoškite dar indelį klijams ir naujus teptukus). Pirmiausiai užklijuojame 4 kojytės ant žalios pusės lėkštelės (neįklijuokite kojų į burną!).

 

Ant priešingos žaliosios pusės, užklijuokite pirmiausiai 2 baltus akies obuolius, o vėliau įklijuokite 2 juodus akių viduriukus.

 

Tuomet, su mokytojo pagalba, iškirpkite trikampio formos nedidelę skylutę varlytės viduryje.

 

Ir paskutinis akcentas – švilpynę įkišame pro iškirptą skylutę taip, kad liežuvėlis būtų varlės burnytėje, o švilpynės galiukas išlindęs kitoje pusėje.

 

Varlytės jau gali linksmai kvaksėti!

 

PASTABA: Suaugusiųjų priežiūra/pagalba būtina!