„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Man patikusi užduočių knygelė vaikams ir imbierinių sausainių sezono atidarymas
2012 12 03

Šiandien Gertrūda Elena rašo laišką Kalėdų senelei. Taip, perskaitėte visiškai teisingai – senelei. Užteks tų Kalėdų senių 🙂 Aš negaliu patikėti, kad jau gruodis, kad jau vos kelios savaitės ir bus Kalėdos. Nežinau, kaip jums, bet man vaikystėje tos kelios savaitės slinkdavo vėžlio tempu. Dabar gi praskuodžia kaip kiškis. Koks ten kiškis – gepardas  120km/h greičiu. Keletą savaičių vis atsidarydavau kokią nors smagią nuorodą ir pagalvodavau, kad imsiu ir parašysiu apie ją. Matau, kad atskirai kiekvienos aprašyti tikrai nespėsiu, bet pasidalinti noriu.

Nežinau, kaip jūs, bet aš mėgstu su vaikais dalintis įdomiais faktas. Pavyzdžiui tuo, kad skruzdėlės neturi akių vokų ir niekada nemirksi. Visai neseniai radau nuorodą, kur visai nemažai tokių įdomių faktų, kuriais galima pasidalinti su vaikais ir/arba ugdytiniais.

Ieškodama interjero mokyklai iš kolegos gavau nuorodą į straipsnį apie modernią mokyklą Švedijoje. Kaip jūs, ar norėtumėte leisti savo vaiką į štai tokią mokyklą? Man patiko, kad modernioje mokykloje nėra klasių, tačiau tose nuotraukose vaikai, mano manymu, per daug kur sukritę į kompus – gal tik foto sesijai?!

Jeigu dar neišpildėte (o norite) išpildyti vaiko svajonę, tą galima padaryti štai čia. Mane vienu metu jau buvo besunerviną tie mobilieji, bet po to užmačiau mergaitę, kuri nori foto aparato, nes svajoja tapti fotografe.

Daug juokiausi pamačius štai šią užduočių knygelę. Ypač patiko prie knygelės pridėtų kreidelių spalvos: sniego gniūžtės balta, šalnos balta…net dabar rašau ir šypsausi nuo ausies iki ausies.

Patiko vieno Vaikystės Sodo tėvelio atsiųsta nuoroda apie LittleBits. Manau, patiks visiems, kurie augina mažuosius mokslininkus.

Džiaugiuosi ir tuo, kad privačios DB mokyklos privalės mokyti apie evoliuciją, nes jau kartais silpna pasiklausius kai kurių žmonių – galima pagalvoti, kad mokslas ir jo pažanga jiems visai nerūpi.

Gabrielius atsiuntė paganyti akis į gražiausius pasaulio knygynus.

Ir, kaip sakant, kas sakė, kad mokytojo darbas yra lengvas?!

Imbierinių sausainiukų kepimas irgi nėra labai lengvas darbas – ypač, kai tau ketveri ir dirbti susikaupęs:

 

 

O Kalėdos jau nenumaldomai artėja

 

Ir, akivaizdu, smagios prieškalėdinės foto sesijos žurnalams suburia…