„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Plastilino paslaptys. „Minkšti” gyvūnai mūsų namuose.
2013 02 07

Vieną dieną į biurą pasiuntinys atnešė siuntinuką. Atidarius radau R.Oreno knygą „Plastilino paslaptys” ir plastilino rinkinuką. Kadangi vos ne tą patį vakarą G ilgai dirbo, tai su vaikais sėdome lipdyti. Knyga graži, vaikams patiko vartyti ir rinktis, ką lipdys. AG (11m) nelipdė, sakė, neįdomu, tačiau VK (9m), MS(jau 7m:)) ir M(6m) mielai lipdė. Kurį laiką prisijungusi buvo ir GE(4m), tačiau jos dar ši veikla (t.y. lipdymas pagal instrukcijas) neužkabino.

Turiu pasakyti, visai smagi alternatyva kūrybiniam lipdymui. Taip pat LABAI SIŪLAU perskaityti įžangą: viena yra skirta vaikams, o kita – suaugusiems. Ją verta perskaityti dėl to, kad dar ne visada suprantame, kaip dirbti su tokia knyga. O jeigu ir suprantame, tai visada neprošal pasikartoti, ar ne?

Dabar knyga jau keliauja į Vaikystės Sodo pedagogų biblioteką – neabejoju, kad tokių kūrinių pasipils visuose sodeliuose! Smagaus lipdymo.

P.S. Jeigu dovanosite knygą, nepamirškite plastilino – man buvo smagiausia būtent tai, kad siuntinyje radau ir jį – nereikėjo važiuoti į parduotuvę ir pirkti su pavargusia ketveriuke:)