„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Dar vienas renginys šį savaitgalį – spektaklio „Neklausinėk, Julyte!” premjera.
2010 09 30
 
Pastarosiomis dienomis į savo el pašto dėžutę gaunu įvairiausių pranešimų spaudai. Atrenku tuos, kurie man įdomiausi ir perkeliu į savo tinklaraščio erdvę. Šio spektaklio mintis sudomino, nes užkabino ši citata: „Visa spektaklio kūrybinė grupė <…> stengiasi išvengti infantilumo ir štampų, kuriais „apaugo“ teatras vaikams. Jie kuria mažiems žmonėms, kurie anaiptol nėra kvailiukai. Vaikai viską supranta ir dar daugiau nujaučia.”
Kadangi gavau du kvietimus, o pati negaliu nueiti ir įvertinti, tai paskambinau Renatai, kad dovanoju juos jai su Benediktu:) Kaip sakant, atsikvėps nuo Vaikystės Sodo reikalų ir praleis pusdienį su pirmagimiu… O gal ir po spektaklio kokį komentariuką čia suraitys, kad matytumėte, kokia nuomonė apie spektaklį. Žodžiu, jei dar nieko neplanavote, galite bandyti keliauti į spektaklį. Viena mama minėjo, kad nebėra Vilniuje bobų vasaros…tai jeigu nežaidžiam lauke, vadinasi, einam kultūrintis! 🙂
 
Daugiau apie spektaklį:
 
„Neklausinėk, Julyte!“ – šešerių metų mergaitės akimis papasakota istorija, tam tikro šeimos gyvenimo etapo kronika. Per trumpą laiką ji patiria daug stiprių sukrėtimų: susidūrimą su mirtimi, liga, pirmaisiais praradimais. Vaikas bando suprasti tai, kas mums, suaugusiems žmonėms, jau nebekelia klausimų. Tiksliau, mes jau susitaikėme su tuo, kad atsakymų tiesiog nėra: nežinome, kas yra mirtis. Yra įvairiausių teorijų, bet intelektualūs svarstymai vaikų neįtikina. Jie viską stebi atvira širdimi. Julytė susiduria su natūraliais išgyvenimais, labai atvirai į juos reaguoja ir provokuoja savo šeimą atsakyti į jai labai svarbius klausimus.
Režisierė Agnė Dilytė kuria jau ne pirmą spektaklį vaikams, bet pirmą kartą imasi ne pasakos, o egzistencinius klausimus nagrinėjančios pjesės. Visa spektaklio kūrybinė grupė – jauna režisierė su ką tik studijas baigusiais aktoriais – stengiasi išvengti infantilumo ir štampų, kuriais „apaugo“ teatras vaikams. Jie kuria mažiems žmonėms, kurie anaiptol nėra kvailiukai. Vaikai viską supranta ir dar daugiau nujaučia. Jie taip pat turi problemų. Ir tikrai nusipelnė to, kad su jais būtų kalbamasi rimtai.
 
Kur?
 
Menų spaustuvė
Šiltadaržio g. 6, Vilnius
2010 spalio 2,3 dienomis
Juodojoje Salėje
Spektaklis rekomenduojamas vaikams nuo šešerių metų.