„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Idėjos, eilėraščiai ir Knygų Mugė rytoj.
2011 02 19

Nežinau, kaip jūs, bet aš vis atsidarau begalę internetinių tinklalapių, kurie, manau, yra naudingi. Dažniausiai galvoju, kad ką nors su ta informacija darysiu (bet būna kaip visada – nepadarau nieko). Guodžiu save bent tuo, kad atėjo (galų gale) tie laikai, kai prasmingai naudoju rastus praktinius-profesinius tinklalapius – siunčiu nuorodas į juos Vaikystės Sodo auklytėms.

Štai šiomis dienomis tinklaraščio skaitytoja Edita atsiuntė puikią nuorodą į Crayola tinklalapį. Čia rasite tikrai labai daug smagių ir naudingų dirbant su vaikais minčių. Ačiū Editai!

Kitas tinklaraštis, kurį jau buvau radusi anksčiau, tačiau kažkaip visiškai apie jį pamiršau ir dabar vėl prisiminiau – Eilėraštukai vaikams. Kadangi Vaikystės Sode kiekvieną savaitę būna pirštukų žaidimas, eilėraštukas, dainelė ir pan., tai tikrai nemažai laiko tenka aukoti leidžiantis į paieškas. Šis puslapėlis naudingas tuo, kad tikrai daug kas vienoje vietoje.

Žiemą – ir ypač mažus vaikus auginantiems tėvams – naudingas straipsnis apie imuniteto stiprinimą. Kaip aš visada kartoju – stebuklingo recepto nėra: jei vaikas neturi imuniteto, nepadės ir tai, kad jį (ir save) uždarysite namuose. Ką valgyti, kad imunitetas stiprėtų, siūlo gydytoja dietologė Edita Gavelienė.

O kad jau prašnekome apie maistą. Esu jau kartą minėjusi, kad alergiški vaikai dažnai yra išrankesni maistui, nes jų skonio receptoriai jaučia kitaip, nei visų kitų vaikų. Be to, jie labiau jaučia maisto tekstūrą, todėl ir šioji gali būti nemaloni – dėl to jie atsisako valgyti vieną ar kitą maisto produktą.

Ir štai mano sesė atsiuntė nuorodą, kurioje faktas it blynas: vaikai nemėgsta daržovių, nes turi beveik dvigubai daugiau skonio receptorių, nei mes. Pasirodo, daržovės – tiems, kurie labai gerai jaučia skonį (o tokie yra vaikai) – yra itin karčios. Augant mažėja skonio receptorių, ir būtent tai pakeičia daržovių skonį valgytojui – ir mes jas pradedame valgyti daug noriau! Kaip sakant, visada viskas turi prasmę. Na, beveik 😀

Ir dar – jei niekada nebandėte – siūlau pasigaminti Geros Nuotaikos Granolos. Man kol kas gaminti neteko – tik ragauti, bet prisiekiau sau, kad vieną gražią dieną būtinai pasigaminsiu 🙂

Iki susitikimo ryt Knygų Mugėje, kur drauge su Vaikystės Sodo auklytėmis dalyvausime dviejuose renginiuose:

a) diskusijoje apie VAGOS knygą „Laimingų vaikų paslaptis” 11.00 ir

b) 11.30 dirbtuvėlėse prieš „Pasakos” kino teatro seansą „Eleonoros paslaptis”.

Nuotrauka: Information by heathbrandon