„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Klausimas moksleivių tėveliams: ką jūsų vaikai veikia per atostogas?
2011 04 11

 

Mūsų berniukai ir Morta šią ir kitą savaitę atostogauja (ne, mokestis Prancūzų mokykloje nemažėja dėl to, kad kas kelios savaitės moksleiviai (ir darželinukai) atostogauja)). Situaciją su Morta gelbsti Vaikystės Sodas. Jei ne jis, nežinau, ką darytumėme, nes nuo sausio tai jau trečios atostogos, kurių tik vienos truko savaitę.

Šiandien sukroviau du krepšius ir išleidau sūnus atostogauti. Pasisekė, nes iš pradžių jie atostogaus su seneliu Anykščiuose, o kitą savaitę stovyklaus literatūrinėje stovykloje netoli Anykščių. Jeigu dar nesate sugalvoję, kur atostogaus jūsų vaikai, manau, kad stovykla, kurioje vaikai kurs pasaką ir ją iliustruos bei paleis į gyvenimą padedant dailininkams, redaktoriams ir maketuotojams – puiki alternatyva miestui arba sėdėjimui namie!

Per savaitę atostogų vasario mėnesį berniukai slidinėjo su seneliu Anykščiuose, tai grįžo ir pailsėję, ir patenkinę savo norą slidinėti (mat abu berniukai labai išgyveno, kad šiemet turėjome atsisakyti savo slidinėjimo atostogų). Senelis sakė, kad šįkart jų laukia dviračiai. Aktyvus poilsis, ne kitaip! Augustui bočius (mano tėtė) padovanojo lenktinį peiliuką ir knygą apie išgyvenimą, tai tie keliavo į krepšį vieni pirmųjų. Vilhelmas irgi pasiėmė savąjį. Žodžiu, vaikinai labai atsakingai ruošėsi savo atostogoms:) Ir, žinoma, į krepšį keliavo po dvi knygas! Augustas tik gailėjosi, kad negali vežtis savo naujojo – irgi 10-ojo gimtadienio proga gautojo – dviračio. Kadangi vaikams buvo pasakyta, kad bus daug žygių gamtoje, orientacinio sporto varžybų, kelionių upeliu, tai važiavome pirkti botų: Augustas džiaugėsi, kad rado savo mylimiausios šiuo metu spalvos (tamsiai mėlynus), o Vilhelmas išsirinko raudonus. Kai atvažiavęs senelis pasakė, kad bus kaip gandras, Vilhelmas pasakė, kad ne kaip gandras, o kaip kruvinas 😀 Išeidamas pro duris siuntė ir siuntė bučkius… O Augustas tik „ate” ir nurūko.

Jeigu norėtumėte ir savo ikriukus nusiųsti į pasakų ir veiklos gamtoje stovyklą, tai štai daugiau informacijos:

Įrašo nuotraukos – iš būsimos berniukų stovyklos (ji jau vyksta ne pirmą kartą):

 

 

 

Pavasario stovykla vaikams “Pavasario pasakos” su V.V.Landsbergiu

Netoli Anykščių esančioje kaimo turizmo sodyboje “Pavariai” vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis ir sodybos šeimininkai organizuoja literatūrinę stovyklą vaikams, kurios metu bus kuriamos pasakos. Kiekvienas stovyklos dalyvis galės pasijusti tikru rašytoju. Vaikai kartu su savo pamėgtu autoriumi Vytautu V. Landsbergiu pasakos istorijas, žais, ieškos tiesos, fantazuos ir muzikuos. Per intensyvaus kūrybinio rašymo savaitę vaikai sukurs po pasaką, kurią patys ir iliustruos.

Stovykloje dalyvaus profesionalūs knygų dailininkai, redaktoriai, maketuotojai, kurie padės vaikams pažinti knygos gimimo paslaptis. Išvažiuodami vaikai išsiveš po savo pačių sukurtą ir iliustruotą pasakų knygelę. Paskutinę dieną stovyklautojai pradžiugins tėvelius muzikine – literatūrine popiete.

Laisvalaikiu pažinsime bundančią pavasario gamtą, ruošimės artėjančioms Šv. Velykoms, rengsime orientacines varžybas, naktinius žygius, keliausime Variaus upelio vingiais, sportuosime, muzikuosime prie laužo, lankysime Anykščių krašto kultūros, gamtos vertybes.

Stovyklos metu garantuojama draugiška, kūrybiška aplinka, atsakingų vadovų komanda, sveikas maistas.

Stovykla vyks moksleivių pavasario atostogų metu 2011 m. balandžio 16 – 22 dienomis. Jei susidomėjote, skambinkite telefonu:  +37068762040

O ką jūs planuojate savo vaikams? Ar dažnai paliekate juos vienus?

Nes man ta mintis kažkaip visiškai nepatinka,bet tuo pačiu puikiai suprantu, kad alternatyvų dirbantiems tėvams nėra daug. Ir čia tuoj pat prisimenu Belgiją :), nes visose vaikų mokyklose ir darželiuose per atostogas veikdavo priežiūros grupė (žinoma, už ją mokamas papildomas mokestis) ir, atrodo, visi – nuo vietinės bibliotekos iki šalia esančio sporto klubo – siūlydavo įvairių įvairiausias (ir kainos, ir veiklos prasme) dienos stovyklas vaikams jų ugdymo įstaigų atostogų metu.