„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Knyga vaikams. PASAULIO ATLASAS SU LANGAIS.
2010 09 20

Išvažiuodama į Belgiją, gavau dovanų: Knygų Klubas tinklaraščiui padovanojo krūvą knygų, apie kurias, sakiau, išsakysiu savo nuomonę tinklaraštyje. Pirmoji knyga, kurią noriu aprašyti, yra knyga vaikams. Ir kurios, kaip sakant, namuose net nebeturiu. Mat – vos mums grįžus – Morta buvo pakviesta į gimtadienį. Ir, kaip sakant, reikėjo greitai sugalvoti, kokią gerą dovaną draugei padovanoti. O, mano manymu, veik visada geriausia dovana yra knyga. Tai štai pravėriau aš tą savo maišelį ir…net žagtelėjau išvydusi knygą, kurią jau turime! Тai buvo Pasaulio atlasas su langais. Tiesa, mes ją turime prancūziškai! Kai gavome pernai dovanų čekį iš draugų, knygyne išrinkau būtent šią knygą, nes ji man pasirodė itin įdomi ir tinkanti vaikams!

Kodėl tinkanti? Ogi todėl, kad ji man labai priminė knygelę „Ką žmonės dirba visą dieną?”

Nežinau, kaip jums, bet daug kam ši knygelė – tiesiog kultinė. Tai va tas Atlasas – panašus. Aiškūs, paprasti, vaikams suprantami paveiksliukai: galima analizuoti ir spoksoti į juos amžinybę! Be to, kiekviename puslapyje gausu įvairių įdomių faktų, kurie bus įdomūs ir jau ūgtelėjusiam vaikui. Vilhelmui buvo įdomiausia perskaityti, ką sako žmonės (nes ten vis nupiešti kalbos burbuliukai).

Beje, įdomu, kaip yra lietuviškame variante (nespėjau pažiūrėti), bet prancūziškame ant Lietuvos stovintis žmogutis sako „Privet” 😀 Augustas išvirto iš klumpių 🙂 Na, bet taip yra lavinamas kritinis mąstymas ir pastabumas!

Dar patiko kieti lapai. Nes jie iš tiesų yra kieti. Todėl ramiai gali vartyti visi mūsų vaikai. Tiesa, su Gertrūda vartome kartu, nes, kaip sakant, niekada nežinosi – jai gali kilti ūpas nuplėšti visus langelius 🙂

Ir, žinoma, didysis žemėlapis. Kurį galima pasitiesti ant grindų. Arba ant lovos. Ir rasti viską, apie ką kalbėjote!

Gertrūda dabar labai įdėmiai viską analizuoja:

„O kas čia?”

„Kas ten buvo?”

„Čia Tinina (Kinija)?” 😀

Yra ir Kalėdų Senelis 🙂

Tai va. Tikimės, kad I šis žemėlapis patiks taip, kaip patinka mums, ir ji su tėveliais prie jo praleis daug smagių valandų!