„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Mūsų šeimos stalo žaidimai. „Hide & Seek” (Disnėjaus princesės ir Mano mažasis ponis).
2010 04 22

Prieš metus per gimtadienį Morta nuo babos G. gavo dovanų pirmajį šios serijos žaidimą, o šiemet senelio šeimyna padovanojo dar vieną. Nors žaidimai atrodo rožiniai ir itin stereotipiškai mergaitiški, tačiau mūsų trijulė (ypač šiemet) pamėgo drauge juos žaisti! Amžius: Siūlo 3+ ir manau, kad tai – labai tinkamas laikas pradėti žaisti šį žaidimą. Lavina: koncentraciją, atmintį, pasitikėjimą savimi, bendravimo gebėjimus.

Pirmasis žaidimas (kurį Morta gavo visai neseniai) – su Disnėjaus princesėmis. Šių žaidimų esmė ta: tarsi dėlionė susidėlioja visas žaidimo „rėmas”, o į tą rėmą reikia sudėti 12 kvadratinių detalių (po 4 trijose eilėse). Vienas vaikas „veda”, o kiti  spėlioja. Ką spėlioja? Kai kiti vaikai nusisuka, „vedlys” apverčia po vieną kvadratą kiekvienoje eilėje. Atsisukę vaikai turi atspėti, kurie kvadratėliai buvo apversti (mat paveikslėliai yra ant abiejų pusių).

Kiekvienas, kuris atspėja, gali pasiimti po vieną „monetą”  – princesės atvaizdą. Tas, kas surenka 5 monetas, laimi. (Galima patiems nuspręsti, kiek monetų surinkęs žaidėjas jau laimi).

Morta „nežiūri” 😀

Augustas visada stengiasi apversti „sunkiausius” kvadratėlius, kur mažiausiai matosi pasikeitimas (mat kai kada apvertus paveikslėlis pasikeičia laaaabai nedaug!).

Morta su Vilhelmu ieško, kuriuos kvadratėlius Augustas apvertė.

Taisyklėse parašyta, kad vienas žaidėjas (tarkim, suaugęs) visada yra vedlys, tačiau pagal mūsų taisykles 🙂 „vedlys” vis keičiasi: Augustas, Morta, Vilhelmas…ir vėl iš pradžių. Taip visi turi galimybę ir būti „vedliu”, ir nežiūrėti, ir rinkti „monetas”.

Antrasis žaidimas  – su poniais. Šiame žaidime yra ne 12, o 24 kortelės. Vadinasi, galima ne tik apversti, bet ir visiškai sukeisti.  Dar įdomiau!

Šis žaidimas labai tinka, kai vaikai sirguliuoja, kai yra pavargę, nes reikalauja mažai pastangų, žaidžiamas greitai (užtrunka apie 20min), ir visi turi galimybę laimėti!