„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Mūsų šeimos stalo žaidimai. Smart Games: „Prince & Dragon” ir „Camouflage”.
2012 02 17

Šįvakar – nes berniukai išvažiavo slidinėti su seneliu ir jo šeimyna į Anykščius – su mergaitėmis žaidžiame Smart Games stalo žaidimus. Apskritai su Smart Games Belgijoje mus supažindino Mortos draugės Ringailės šeimyna. (Beje, Ringailė buvo pirmas vaikas po Augusto, kuris dėliones dėliodavo visai ne pagal amžių!) Pirmasis žaidimas, kurį pamatėme, buvo Colour Code. Augustas tą vakarą – kai nuėjome pas juos į svečius – jį visą ir perėjo. Tada jie mums parodė ir Castle Logix. Žodžiu, užkibom.

Dabar Vaikystės Sode visose Sodiečių klasėse yra bent po keletą Smart Games: puiki galimybė mankštinti smegenis, jei jau esi baigęs visas veiklas; arba jeigu nemiegi; arba jeigu nenori eiti į centrus. Be to, mes bendradarbiaujame su stalo žaidimų kompanija, tad vis turime galimybę nuolat išbandyti naujus stalo žaidimus. Kadangi stalo žaidimai yra puiki ugdymo(si) priemone, tai turime jų sočiai ne tik Sodelyje, bet ir namuose.

Šiandien Morta išsirinko Camouflage. Jis yra skirtas vaikams nuo 6 metų, tad Mortai – pats tas. Tikslas: žuvys turi būti vandenyje, meškos – ant ledo lyčių, ir niekas negali nutūpti ant žvejo. Viso yra šešios permatomos detalės su meškomis ir žuvimis. Yra keturi lygmenys: žalias (lengviausias), oranžinis (sunkesnis), raudonas (dar sunkesnis), mėlynas (pats sunkiausias). Žalią Morta pereina su daina. Oranžinį – reikia šiek tiek pagalbos. Būna, kad pasiunta – detalės skrenda į visas puses, o skruostais ritasi pykčio ašaros. Jei pasisiūlau padėti, į mano pusę skrieja piktas „NE!!!!!!” 🙂 Kuo labiau sunkėja, tuo lengviau priimti pagalbą 🙂 Bet mergina dirba iš peties.

Gertrūda šįvakar žaidė Prince & Dragon. Šio žaidimo esmė – nutiesti kelią (pagal instrukcijas). Žaidimas yra skirtas vaikams nuo penkerių metų. Gertrūdai taisyklės rodo visiškai vienodai, ji sau tiesia kokius tik nori kelius ir kur tik nori 🙂 Sudėlioja ir sako: „Bet jau kaip čia lengva!” (Ypač smagu taip sakyti matant sesės įsiūtį, kai jai nepavyksta!).  Jeigu sakau: „Jeigu tau taip per lengva, dėliok taip, kaip parodyta knygelėje!”. Pasižiūri į mane ir sako: „Ne, dėlioju taip, kaip REIKIA”. Gerai, kad ji žino, kaip reikia.

Ir – svarbiausia – labai moka džiaugtis savo sėkme :D.

Taigi jeigu pamatote Smart Games logotipą, tai – bent jau iš mūsų asmeninės patirties – neapsiriksite įsigiję.