„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

„Naminiai” ledai
2010 06 24

Jei tikitės naminių ledų recepto, tai aš dar nepasiekiau tų aukštumų virtuvėje! 😀 Tačiau galiu pasidalinti labai paprastu sveikų ledų receptėliu.

Jums reikės:

– vaikiško jogurtėlio (aš perku skirtą nuo 6mėn)

– pagaliukų ledams (galima „taupyti” – juk praverčia ir darbeliams!; galima nusipirkti – bet aš Lietuvoje pirkti dar nebuvau mačiusi…)

– šaldiklio

Taigi bedame pagaliuką į jogurtėlį (kiaurai per dangtelį) ir dedame jį į šaldiklį. Viskas! Karštą dieną – tokią kaip šiandien – traukiam iš šaldiklio, šiek tiek palaikome rankoje, kad atliptų nuo jogurto indelio šonų ir – voila!

Taip pat pernai Augusto krikšto mama pamokė sutraiškyti šviežias uogas su šiek tiek cukraus, krauti jas į specialius indelius ledams ir – į šaldiklį! Ji juos dėdavo į Tupperware indelius ledams, tačiau mums draugai padovanojo paprastučius, kurie irgi puikiai veikė! Mačiau ir IKEA (ir nupirkau savo mamai lauktuvių, kad galėtų su berniukais ir mergaitėm sodyboje skinti uogas, o šiek tiek vėliau…šlamšti ledus!).

Žodžiu, tikrai yra iš ko pasirinkti. O man tokie receptėliai patinka, nes leidžiamo laiko virtuvėje ilgis visiškai neproporcingas vaikų džiaugsmui 😀 Skanaus!

P.S. Gertrūdos nirvana: sūpynės ir ledai 😀