„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Kitas savaitgalis atiduotas LITEXPO. O jūs ar keliausite?
2012 11 20

Kitą savaitgalį (lapkričio 23, 24 ir 25 dienomis) Vilniuje vyks LITEXPO parodos VAIKŲ ŠALIS 2012 ir MOKYKLA 2012. Aš dalyvausiu visas tris dienas: kalbėsiu apie skaitymą vaikams, apie XXI amžiaus ugdymo ypatumus, apie berniukus ir mergaites (ar tikrai esame tokie skirtingi?!), o pakviesta buvau trijų skirtingų organizacijų. Žinoma, dalyvaus ir Vaikystės Sodas – kaip gi kitaip?! Nepaprastai didžiuojuosi ir tuo, kad paskaitą apie emocinio intelekto lavinimą ir Kimochi programos pristatymą šiemet ves Vaikystės Sodo kolektyvas (viena padalinio vadovė ir viena pedagogė). Žodžiu, dalyvausime su vėjeliu!

LAPKRIČIO 23…

12.00 – 14.00 konferencijų salėje 5.3 bus mano paskaita Vaikų smegenų vingiai: kokie naujausi moksliniai tyrimai? Ar skiriasi berniukų ir mergaičių smegenys? Ką galime daryti, kad susidarytų kuo daugiau neuronų jungčių? Kaip naujausi smegenų tyrimai įtakoja ugdymo(si) procesą?

10:00 – 12:00 val. „Vaikystės sodas“ pristatys praktinius užsiėmimus planšetiniais kompiuteriais. Mūsų tikslas – parodyti tėvams, kad informacinės technologijos ikimokykliniame amžiuje – ne vengtinas baubas, o nuostabi priemonė, papildanti ugdymo programą ir ugdymo(si) procesą.

Atėję turės galimybę praktiškai išbandyti matematikos, gamtos mokslų, muzikos, dailės, rašymo ir skaitymo aplikacijas, o Vaikystės Sodo pedagogai papasakos, kodėl verta integruoti IT į ugdymo(si) procesą . Vieta: Žinių miestas.

13.00 – 14.00 Vaikystės Sodo akademija: Emocinio intelekto ugdymas ikimokykliniame amžiuje. Pranešėjos: VS padalinio vadovė Renata ir pedagogė Gintarė. Pranešimo vieta: Žiniukų klasė.

15:00 – 17:00 val. praktiniai užsiėmimai planšetiniais kompiuteriais. Vieta: Žinių miestas.

 

LAPKRIČIO 24…

…dalyvausiu LAIMINGAI AUGTI įkvepiančiame forume. Kai tik buvau pakviesta dalyvauti, norėta organizuoti TEDx, tačiau dėl šiokių tokių nesklandumų TEDx virto LAIMINGAI AUGTI, kas, mano nuomone, irgi yra sveikintina (užtenka to pesimizmo Lietuvoje, džiaukimės gerais dalykais, judėkime į priekį, o ne nuolat skųskimės!). Forumą organizuoja Ugdymo plėtotės centras drauge su Vilniaus licėjaus alumnais.

Mano pranešimas bus 13:00 Konferencijų salėje 5.1. Kalbėsiu (įkvėpsiu?) apie tai, koks turėtų būti XXI amžiaus ugdymas ir kodėl kontekstinis ugdymas yra gyvybiškai būtinas!

TAIP PAT:

10.00 – 12.00 praktiniai užsiėmimai planšetiniais kompiuteriais. Vieta: Žinių miestas.

15.00-17.00 praktiniai užsiėmimai planšetiniais kompiuteriais. Vieta: Žinių miestas.

LAPKRIČIO 25…

skaitysiu pranešimą „Skaitymo įgūdžių ugdymas ikimokykliniame ir  priešmokykliniame amžiuje”, kurį manęs paprašė skaityti leidykla „Šviesa”. Pranešimas bus parodos MOKYKLA 2012 dalis ir vyks SPALVŲ KLASĖJE 14:00.

12.00 – 13.00 Vaikystės Sodo akademija: Emocinio intelekto ugdymas ikimokykliniame amžiuje. Pranešėjos: padalinio vadovė Renata ir pedagogė Gintarė. Pranešimo vieta: Žiniukų klasė.

TAIP PAT:

10.00 – 12.00 praktiniai užsiėmimai planšetiniais kompiuteriais. Vieta: Žinių miestas.

15.00-17.00 praktiniai užsiėmimai planšetiniais kompiuteriais. Vieta: Žinių miestas.

Ką gi, laukia įtempta savaitė. Šiandien tai net dirbau namuose, nes norėjau visiškai pasitraukti iš aktyvaus gyvenimo, kad galėčiau susikaupti ir kurti Vaikystės Sodo centrų užsakymų bukletą. Į dienos pabaigą didžiavausi savimi, nes savo užsibrėžtą tikslą pasiekiau.

Šįvakar išvis patyriau didžiulį malonumą, nes buvau pakviesta į Baltų lankų leidyklos 20metį. Su p.Sauliumi (Žuku) draugaujame (ypač daug diskutuojame apie tai, kad Lietuvoje visiškai nėra knygų vaikams, kurie tik tik pradėjo skaityti – tas mane veda iš proto), man nepaprastai patinka Vaivorykštės vadovėlis – turbūt vienintelis, kuris iš tiesų patinka, ir mes nemažai pagal jį dirbame su Vaikystės Sodo priešmokyklinukais, nes, kaip sakant, mano nuomone, pirmos klasės (Lietuvos sistemoje) medžiaga yra labiau tinkama priešm0kyklinukams, o ne pirmokams (žinoma, jeigu vaikų iki šešerių metų neinfantilizuoji). Vakaras buvo nuostabus, nuostabus Samuolytės ir kolegų V.Šekspyro tekstų skaitymas (pagalvojau, kad – kai jau bus VS mokykla – būtinai kviesiu juos vaikams taip skaityti V.Šekspyro – garantuotai pamils vaikai klasiką!), nuoširdi S.Žuko kalba, nuotaikinga (vis dar) kultūros ministro A.Gelūno kalba (nuoširdžiai gaila, kad jis išvažiuoja į Paryžių, o ne lieka Kultūros ministru) ir svaiginanti Labučio kvarteto (ir mokinių) muzika (ypač įspūdingas buvo jaunutis būgnininkas, kuris, manau, net už Vilhelmą buvo jaunesnis, o kalė taip, kad norėjosi šaukti BRAVO! be sustojimo :)) Smagu buvo matyti ir sutikti vienoje vietoje tiek daug Lietuvos intelektualų, ačiū už įdomų profesinį pokalbį „Veido” redaktoriui G.Sarafinui. Taigi esu dėkinga p.Sauliui Žukui už turiningai praleistą vakarą – nors išsiruošti buvo sunku, tačiau grįžtant abu su G džiaugėmės, kad vis dėlto ištrūkome.

Ir dar. Ištrūkome palikę vaikus…vienus. Palikome valgančius vakarienę ir sutarėme su G sese, kad – jeigu ką – Augustas jai paskambins, ir ji tuoj pat bus pas mus (jai važiuoti iki mūsų apie 5min). Važiuodami prisiminėme, kaip Belgijoje kalbėjome, kad vaikai – kai Gertrūdai bus ketveri, o Augustui virš 11 – jau galės trumpam likti vieni. Ir štai tas laikas jau atėjo. Neįtikėtina.

Grįžę radome mergaites užmigdytas (Augustas viską sužiūrėjo, paskaitė joms jų pasaką (vieną knygos skyrių) – šiuo metu skaitome S.Nordquist „Kalėdų Senelio staigmena”), berniukus jau skaitančius savo knygas – namuose taika ir ramybė. Gerumėlis, ar ne? Life’s good.

Iki susitikimo LITEXPO!