„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

„Vaikystės Sodo” svečias. Andrius Tapinas.
2015 10 30

Dar 2014 metais sugalvojome šio tinklaraščio rubriką „Vaikystės Sodo” svečias. Pirmasis šios rubrikos svečias buvo tuomet Seimo narys Remigijus Šimašius. Vėliau – kaip dažnai būna – ši graži idėja (daugiausiai dėl techninių nesklandumų, nes filmuojame, montuojame ir visus kitus darbus darome patys mūsų „Vaikystės Sodo” biure) buvo pristabdyta, tačiau vis pakalbėdavome, kad ją būtinai reikia atnaujinti.

Koks yra šios rubrikos tikslas? Kalbėti apie Lietuvos švietimo sistemą! Norime kviestis visuomenėje žinomus žmones, kurie atsakytų į vis tuos pačius klausimus apie Lietuvos švietimo sistemą, kurie pasidžiaugtų savo turėtais puikiais pedagogais ir siųstų linkėjimus sunkiai ir sąžiningai dirbantiems Lietuvos pedagogams.

Mes „Vaikystės Sode” puikiai žinome, kad Lietuvoje yra daug nuostabių pedagogų. Mes taip pat žinome, kad jų galėtų būti ir dar daugiau. Mes norime, kad žmonės, išgirdę, jog dirbame pedagoginį darbą, ne atsidustų, o jų akys sužibtų. Mes norime, kad kuo daugiau jaunų žmonių svarstytų darbą mokykloje. Man labai patiko profesorės suomės, ruošiančios pedagogus, mintis: juk tai – viena stabiliausių profesijų, be to, gerą mokytoją visada gerbia ir myli..ir vaikai, ir tėvai, ir kolegos!

Iš tiesų. Nemanau, kad artimiausiu metu šios profesijos neliks, tad visi, ją pasirinkę, tikrai neturės sukti galvos dėl to, ar turės darbą… Kita vertus, galimybių šių dienų pedagogams – nors vežimu vežk. Kur ten vežimu – tūkstančiais vežimų: pedagogų tinklaraščiai, tinklalapiai, video medžiaga, FB interesų grupės – sužiūrėti visko 10 gyvenimų neužtektų! Tad reikia tik noro. Ir tikėjimo, kad didele dalimi nuo tavęs priklauso, kaip atrodys Lietuva po 15 metų. O kas nenori prisidėti prie savo valstybės ateities kūrimo?!

Tad užsibrėžėme 2015 spalį – tą mėnesį, kai yra pasidžiaugimo pedagogais diena – atnaujinti šią rubriką ir šįkart trūks plyš nenutraukti! Džiaugiuosi, kad spėjome 🙂 Šiandien kviečiu klausyti ir žiūrėti, kaip į klausimus atsako mūsų antras svečias – Andrius Tapinas. Pažiūrėkite, kam, jo nuomone, pedagogai turėtų skirti 80% savo dėmesio!

Ačiū Andriui, kad atėjo pas mus ir pasidalino savo mintimis.

Iki pasimatymo lapkričio mėnesį!