„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Advento kalendorius ir …dovana Nr1.
2011 11 24

Labiausiai mane JAV nustebino tai, kad – vos praėjus Halloween’ui – jau viskas buvo paruošta Kalėdoms. Lapkričio pradžioje. Jeigu atvirai – nepatinka. Nusibosta laukti Kalėdų. Ėmiau ir pasidžiaugiau, kad Lietuvoje viso to nėra. Deja, džiaugtis teko labai trumpai: vos nusileidome Lietuvoje, Vilniuje jau buvo gausu Kalėdinių dekoracijų. Mama mia!

Tačiau dabar grėsmingai artėja Adventas. Man patinka Advento kalendoriai. Apskritai Advento pradžią galėčiau pateisinti kaip Kalėdinių dekoracijų pradžią – juk iš tiesų būtent tada pradedame laukti Kalėdų. Nors…ar jūs laukiate Kalėdų? Man tai kažkas atsitiko – nebežinau, ar laukiu. Man kiekviena diena – Kalėdos: ir siurprizų užtenka, ir veiklos, ir susitikimų su žmonėmis. Žinau, kad dabar kalbu šiek tiek sarkastiškai ir ne apie Kalėdų dvasią, bet man vien nuo minties apie Kalėdas tampa silpna.  Tiesiog. Sunku. Apie. Visus. Ir. Apie. Viską. Pagalvoti. Sukasi. Galva.

Vasarą nusipirkau knygą „Dovanos iš virtuvės” ir galvojau, kad šiemet visiems dovanas gaminsiu. Na, nes tikrai sunku žinoti, ko kiekvienas žmogus nori. Be to, beveik visi artimieji ir pažįstami tikrai gali įsigyti tai, ko labai nori. O štai kažkas valgomo…visada malonu! Dabar – toms Kalėdoms artėjant – vis labiau abejoju, ar pavyks tai padaryti.

Bet viena labai noriu padaryti – Advento kalendorių. Šiemet tikriausiai naudosime ir senąjį savo Advento kalendorių, kurį darė Vilhelmas ir Morta. Kita vertus, norėtųsi ir ko nors naujo, norėtųsi įtraukti visus į jo gamybą, nes jaučiu, kad vaikams būtų smagu vėl daryti darbelius drauge su manimi.

Taigi pradėjau ieškoti. Visų pirma, peržiūrėjau nuostabius kalendorius, kuriuos jūs, mielosios skaitytojos, atsiuntėte (į paiešką reikia įvesti advento kalendorius). Puikios idėjos! Taip pat internete radau – kaip visada – lobyną.

O ką (ir ar) gaminsite jūs? O gal kažką smagaus nu(si)pirkote? Pasidalinkite!

O kadangi Kalėdos – dovanų metas, tai dovanų turiu ir aš. Vieno komentaro autorei prizą įsteigė L’Occitane en Provence. Tai – Delice des Fleurs dušo želė 250ml. 

2011 m. Kalėdos būtų spalvingos ir kvapnios, L’Occitane sėmėsi įkvėpimo iš išskirtinių Provanso delikatesų: cukruotų rožių, žibuoklių žiedlapių, klementinų bei citrinų ir sukūrė šventinę, riboto kiekio kolekciją kūnui ir namams. Dvi kvapiosios kolekcijos „Delice des fleurs“ ir „Delice des fruits“ skleidžia gardžius aromatus, primenančius Provanso saldainių fabrikėlius.

Malonumas garantuotas! (Nežinau, kaip jūs, bet aš labai mėgstu tokius dalykėlius. Kartais net nenaudoju. Gailiu. Ir stovi jie vonioje mėnesį. Du. Pusmetį. Po to prisiruošiu ir naudoju. O tada būna itin gera, nes jie kvepia ne tik tuo, kuo norėjo gamintojai, kad kvepėtų, bet ir praeitimi, kurią smagu prisiminti!)

Komentarų laukiu iki sekmadienio, lapkričio 27 dienos, 22val vakaro. 

Kai paskelbsiu laimėtoją, rašykite man, pranešiu, kaip susisiekti su prizo steigėju ir atsiimti prizą.

Nuotrauka: by leekelleher Advent calendar