„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Ar mėgstate „čirvinius” blynus?
2010 09 10

Aš visą vaikystę galėjau misti vien blynais. Ir buvo pasaulyje tokia vieta, kur tuo ir mitau – pas savo močiutę Kretingoje. Ji net neklausdavo, ko norėčiau – kepdavo blynus: per visą keptuvę, plonus, storus, mielinius, su obuoliais, su šviežiomis uogomis…net su agrastais. O jau jos blynai būdavo tokie, sakyč, užgavėniški…nieko nepagailėta! Kartais net pagalvoju, kaip aš tada taip juos valgiau, nes juk jie labiau buvo čirškinti, nei kepti (o aš riebaluoto maisto nemėgstu…čia jau matau kaip Renata iš manęs juokiasi, nes ji sako, kad aš siaubingai išranki maistui ir reikia stebėtis, kad iš mano vaikų toks tik Augustas!!! 🙂 ).

Mama irgi kepdavo blynus, bet jų jau reikėdavo palaukti. Savo mėgiamiausius vadindavau „su skylutėmis”. Oi, net seilė tįsta vien apie juos rašant… Dabar juos vadina vafliais (man vaflis tai yra tas traškus daiktas, ant kurio galima tepti TIKRĄ uogienę ir/arba obuolienę ir valgyti. Na, ir tie parduotuviniai vafliai su jau paruoštais pertepimais). Žodžiu, gėrių gėris. Ir štai man Gabrielius atsiuntė nuorodą, kaip juos paskaninti. Tikiuosi, kad ji pravers ir kitiems blynų su skylutėmis mėgėjams!

Dar prisiminiau tokį nuotykį: nuėjau kartą JAV į kavinukę (čia dar tais gūdžiais laikais, kai mokiausi mokykloje), žiūriu, galima užsisakyti vaflių. O kaina – gal kokie 6USD. Negalėjau patikėti savo akimis… VIENAS blynas ir TOKIA kaina! Aš jų namie – kai mama prikepdavo – kokius šešis lengvai sušlamšdavau, o čia… Žodžiu, baisiai nusivyliau ir likau be blyno. Ir dar labiau nusivyliau, kad ant jų jie užpurškia grietinėlės ir užpila to klevų sirupo, o aš, kaip sakant, abiejų nemėgstu, jie man tik gadina tokį skanėstą kaip blynas su skylutėmis 😀 Jeigu norite dvigubos grietinėlės porcijos, galite eiti su manimi 😀  (Tik aš, žinoma, su amžium jau išmokau prašyti BE…net tiesiog apsidrausdama!)

О каип таип галима, кад раидес жис персийунгиа и русискас. Ман лабиау патикдажо, каи неперсийунгдажо :Д

P.S. Viena priežasčių, kodėl man taip patinka Belgijoje – šie vafliai. Alus, vafliai ir šokoladas – belgiškas gėris. Niam!

P.P.S. Jeigu turite kokį nors firminį savo blynų su skylutėmis receptą – PASIDALINKITE:) Ačiū!

P.P.P.S. Na, kas, KAS valgo blynus (be Gabrieliaus ir krūvos kitų :D) su lašinukais, mėsytėmis ir pan.? Kaip taip galima??? 😀

Nuotrauka: Belgium Waffle by Pabo 76