„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Atostogos: stovykla vaikams Pavariuose.
2012 07 15

 

Kadangi pati tik ką grįžau iš atostogų – o, taip, TIKRŲ atostogų!!!! – tai tuo noriu paaiškinti ir ilgą dingimą, ir tuo pačiu noriu pareklamuoti organizuojamą stovyklą Pavariuose, kurios vadovu bus mano uošvis! Taigi – jeigu dar neturite planų savo įžengiantiems į paauglystę vaikams (arba žinote, kad draugai neturi planų savo vaikams:)) – paskleiskite žinią apie šią stovyklą, kuri, mano manymu, bus nuostabi ne tik dėl to, kad vaikai galės atsigauti nuo miesto, susipažinti su įdomiu, mylinčiu Lietuvą rašytoju, bet ir todėl, kad jos tikslas – supažindinti vaikus su Lietuvos istorija (prisimenate, aš esu rašiusi apie susitikimą su partizanu?). Taigi:

LITERATŪRINĖ – IŠLIKIMO GAMTOJE, PARTIZANŲ STOVYKLA PAVARIUOSE

2012 m. rugpjūčio 12-18 dienomis, Pavarių kaimo turizmo sodyboje (Anykščių r.), reto gamtos grožio ir harmonijos aplinkoje – ūksmingų miškų apsuptyje, šeimininkų rankomis išpuoselėtoje erdvėje, organizuojama literatūrinė – išlikimo gamtoje, partizanų stovykla „Kurkime pasaką kartu. Bunkeris”.

 

Stovykla skirta 10-16 metų vaikams, norintiems išmokti kurti pasakas, mėgstantiems skaityti, muzikuoti, dainuoti, besidomintiems Lietuvos pokario istorija. Kūrybinės savaitės metu stovyklautojai pasijus tikrais rašytojais, pabus pokario partizanais, kiekvienas sukurs savo pasaką, ją iliustruos, įriš autentiškomis staklėmis. Pasakų kūrimo paslaptimis taip pat kūrybine patirtimi partizanų tema dalinsis stovyklos vadovas – rašytojas Vytautas V. Landsbergis.

Stovyklos metu bus organizuojami naktiniai žygiai, kariški žygiai, kūrenami laužai, dainuojamos dainos, pasakojamos istorijos, skaitomi partizanų atsiminimai, eilėračiai, žiūrimi teminiai filmai. Bus mokoma partizaninių gudrybių, išlikimo gamtoje paslapčių. Aktyvaus laisvalaikio metu, vadovų komanda organizuos sporto varžybas, žaidimus, maudynes, išvykas po nuostabiausias Anykščių krašto apylinkes, taip pat į atstatytus bunkerius. Bus kasamas bunkeris, kasimo darbams vadovaus tikri buvę partizanai.

Stovyklautojai dalyvaus festivalio „Purpurinis vakaras” koncertuose, kurie vyks rugpjūčio 15-16 dienomis Dainuvos slėnyje, Anykščiuose.

Apgyvendinimas rąstiniame name, maitinimas 4 kartus per dieną sodyboje pagamintu šviežiu maistu.

Stovyklos kaina: 650 Lt.

Registracija el. paštu: info@pavariai.lt