Nežinau, koks oras Vilniuje, tačiau čia, Briusely - "cieli" 28 laipsniai (bent jau tiek rodo mūsų mašinos termometras)! Todėl, pamačiusi Aušrinės receptą, iškart užsimaniau tokio braškių torto... Kadangi dabar - jei teisingai suprantu - pats braškių sezonas, tai gal tokio užsimanysite ir jūs? Skanaus ir ačiū Aušrinei!
7 saldūs vaniliniai sūreliai (100 g) 1 stiklinė grietinėlės 5 šaukšteliai želatinos 2 kiaušinių tryniai 100 g sviesto 0,5 stiklinės cukraus vanilinio cukraus, citrinos
Pagrindui: Selga sausainių 1,5 pok., 100 g sviesto. (gaminti kaip ir sūrio tortui).
Paruošti želatiną. Užvirti grietinėlę su cukrumi, joje ištirpinti želatiną, ja užplikyti išsuktus kiaušinių trynius, sumaišytus su varške ir sviestu. Gautą masę sluoksniuoti su braškėmis. Palaikyti 1 val. šaldytuve.