„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIAI. Cinamoninės eglutės.
2010 12 20
 
Rašo mama Giedrė su dukrele Gyte (2m3mėn): Įkvėpti Vaikystės Sodo vaikučių kepinukų, ir mes nusprendėme išsikepti kalėdinių skaniukų, tad:
CINAMONINĖS EGLUTĖS
Turėjo būti tik eglutės, bet kad mažajai kepėjai magėjo išbandyti ir kitas formeles, tad skardoj atsirado ir triušių, drugelių, gėlyčių, meškiukų.
 
JUMS REIKĖS:
Receptas:
-šaukštelis cinamono;
-šaukštelis kepimo miltelių;
-250 g. miltų;
-125 g. cukraus pudros;
-150 g. margarino/kepimo sviesto;
-šaukštas pieno;
-nedidelis kiaušinis;
 
DARBELIO EIGA:
-Į dubenį suberti cinamoną, kepimo miltelius, miltus, cukraus pudrą, sudėti kambario temperatūroje atšildytą matrgariną. Viską pirštais stipriai išmaigyti;
-Į paruoštą masę supilti pieno ir įmušti kiaušinį.Tešlą išminkyti. Jeigu per skysta, įberti dar šiek tiek miltų. Valandai padėti tešlą į šaldytuvą.
-Iš tešlos iškočioti ploną lakštą, ir su formelėmis formuoti sasuainiukus;
-Sausainius dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 160 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol sausainių kraštai truputį paruduos.
Beje, darbo pabaigoje kilo mintis pasidaryti savo rankyčių antspaudus (uždėję rankytę, ją išpjaustėmė su dantų krapštuku), o, pasirodo, tai buvo pati smagiausia darbelio dalis. Oi, atsiprašau….Pati smagiausia dalis buvo iškeptus sausainiukus valgyti ir nunešti paragauti kaimynams!