„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIAI. Meduolinis namelis.
2010 12 26

 

Šį gražų ir, tikiu, labai labai skanų, meduolinį namelį atsiuntė Angelo mama Egle. Mama lipdė namelį paslapčiomis, nes ruošė Angelinui siurprizą.

Namelio išklotinėms reikės:

– Kartono

– Paprasto (ar spalvoto) pieštuko

– Žirklių

 

Tešlai reikės:

– 150 g cukraus – 250 g medaus (aš dėjau tamsų ir skystą medų) – 100 g sviesto arba margarino (aš dėjau sviestą) – 600 g miltų – 1 pokelio kepimo miltelių – šiek tiek druskos – 1 kiaušinio – 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono  – 1/2 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių  – Citrinos žievelės (aptarkuokite vieną citriną iš visų pusių)

DARBELIO EIGA :

– Pagal viršuje pateiktą receptą ruošiame tešlą:

Puode (ant ugnies) ištirpdykite cukrų ir medų.Tada kartu ištirpdykite ir sviestą (arba margariną). Atskiram inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Į tą indą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, cinamono, gvazdikėlių, sutarkuotą citrinos žievelę ir cukraus-medaus-sviesto (ar margarino) mišinį. Viską sumaišykite ir gerai išminkykite. Tešlą suvyniokite į permatomą foliją ir palikite bent jau 2 val. šaldytuve (aš palikau visai nakčiai).

– Pjaustome ir kepame namelio dalis orkaitėje:

Kočiokite tešlą storai (1 cm). Tada apibrėžkite peiliu namelio dalis. Viską šaukite į įkaitintą orkaitę (180°C) ir kepkite apie 15 min.

– Klijuojame namelio sienas bei stogą:

Namelio dalis ataušinkite. Jas klijuokite cukraus pudros ir citrinos sulčių mišiniu arba degintu cukrumi.

 

– Puošiame namelį:

Namelį puoškite taip kaip jūs norite arba guminukais (taip kaip aš dariau).

NAUDINGI PATARIMAI : – Šai kokių man namelio detalių prireikė (išsididinkit nuotrauką su brėžinukais!) p.s. visų dalių po 2 vnt., išskyrus pagrindą!