„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIO „MYLIU LIETUVĄ” KONKURSAS ir daug daug prizų:)
2011 02 09

 

Vasario 14 dieną Vaikystės Sode švęsime Širdelių dieną, o vasario 15 dieną – Lietuvos dieną. Žinia, vasario 16 – valstybinės šventės diena, todėl norėjosi, kad tos dvi dienos simbolizuotų kažką gražaus, būtų tikrai prasmingos. Taigi kalbėjome su mokytojomis apie tai, kad tomis dienomis darysime vieną didelę bendrą šventę, kurios minėjimas/kalbėjimas apie ją ir veikla truks dvi dienas. Taigi Širdelių diena ir Lietuvos diena jungiamos į vieną šventę, kurios pavadinimas – MYLIU LIETUVĄ.

Apie patriotiškumo ir tautiškumo ugdymą jau esu ne kartą rašiusi, todėl ne(si)kartosiu. Jeigu jums būtų įdomu:

1) Patriotiškumo ir tautiškumo ugdymas – ir mūsų, tėvų, reikalas.

2) Pilietiškumo ir tautiškumo ugdymas

3) Vasario 16-oji ir vaikai

Šiemet svajoju, kad parašysiu apie tai, kaip diegti vaikui meilę Tėvynei, kai gyvenama toli nuo jos. Bet, žinia, svajonės ne visada pildosi 🙂 Žiūrėsim 🙂

Tuo pačiu skelbiu ir darbelio „MYLIU LIETUVĄ” konkursą. Kokių darbelių tikiuosi? Pačių įvairiausių! Kaip jūs perteikiate ikimokyklinukui arba pradinukui meilę savo Tėvynei, savo kraštui? Kokį darbelį darysite tądien, kai nereikės eiti į darbą? Mane visada stebina darbelių, skirtų JAV nepriklausomybės dienai, gausa. Norėtųsi, kad ir mes turėtumėme tokių darbelių bazę…

O darbelių autorių laukia PRIZAI. Šįkart nugalėtoją rinks ne random.org, bet Vaikystės Sodo auklytės. Pagrindiniai vertinimo kriterijai: kad darbelis atspindėtų temą, kad užtektų nuo keliolikos minučių iki dviejų dienų jam padaryti, kad daugumą darbo galėtų atlikti vaikas ir kad darbelis būtų iškalbingas, t.y. džiugintų ne tik autorius, bet ir kitus, kurie norėtų čiupti ir patys tokį darbelį padaryti!

Kadangi dabar toks metas, kai visokie maisto papildai gali papildyti tą mūsų žiemos nustekentą organizmą, tai PRIZAI:

a) PIRMOSIOS VIETOS LAIMĖTOJUI: probiotikų (gerųjų bakterijų) BIFOVAL kietosios kapsulės suaugusiems (arba vaikams nuo 12 metų) – tam, kuriam rūpi vaiko patriotiškumas:) ir probiotikų (gerųjų bakterijų) BIFOVAL BABE braškių skonio kramtomosios tabletės vaikams (galima sutrintas duoti ir kūdikiams) – augančiam Lietuvos patriotui:)

b) ANTROSIOS VIETOS LAIMĖTOJUI: probiotikų (gerųjų bakterijų) BIFOVAL BABE braškių skonio kramtomosios tabletės vaikams (galima sutrintas duoti ir kūdikiams) – augančiam patriotui:), o patriotiškajai mamytei arba tėveliui – BIOCELL veido kaukė.

c) TREČIOSIOS VIETOS LAIMĖTOJUI: probiotikų (gerųjų bakterijų) BIFOVAL BABE milteliai kūdikiams (galima gerti ir vaikams su vandeniu, pienu ar sultimis).

Mūsų vaikai jau išbandė BIFOVAL braškių skonio tabletes, tai dabar Gertrūda kiekvieną rytą sako: „Kur mano vaistukai?” Matyt, visai neprasti 🙂

Taip pat labai kviečiu dalyvauti šiame konkurse ir įvairius darželius. Penkios pirmos auklėtojos, sugalvojusios ir atsiuntusios, kokia veikla galima užsiimti ir kokius darbelius galima daryti, kai švenčiama MEILĖS LIETUVAI šventė, gaus po ypatingą prizą – OMEGA DEFEND žuvies taukų kapsules. Taigi – jeigu skaitote – labai kviečiu dalyvauti, o skaitančius tėvelius paraginti auklėtojas dalyvauti!

Ugdykime vaikų pilietiškumą ir patriotiškumą ir…būkime sveiki, kai žiema jau, atrodo, visiškai užliūliavo savo glėby, o ligas taip ir norisi išvaryti iš kiemo…bent jau iki kitos žiemos!

Nuotrauka: Lithuania – Trakai Castle by Stellas mom