„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIS. Pavasarinės gėlės mamai
2016 04 25

Artėjant nuostabiai pavasario šventei – mamyčių dienai – siūlome su vaikais mamoms pagaminti nuostabias pavasario gėles.

 

DARBELIUI REIKALINGOS PRIEMONĖS:

* Spalvotas popierius;

* Krepinis popierius;

* Lipalas;

* Guašas;

* Teptukas;

* Žirklės;

* Vinilinės lazdelės;

* Plastikinis (dar geriau popierinis) indelis.

 

DARBO EIGA:

Pradėkite nuo gėlių žiedelių. Sukarpykite krepinį popierių norimo ilgio ir pločio juostelėmis. Jas sulankstykite į armonikėles ir apvaliai nukirpkite kraštelius (galiukus galite ir nusmailinti arba kirpti įstrižai, pasitelkite savo fantaziją).

 

Tuomet lenkite armonikėlę per pusę ir per jos centrą dėkite vinilinę lazdelę, kurios trumpesnį galą užsukite ir sutvirtinkite armonikėlę. Taip padarykite su visais žiedeliais.

 

Kiekvieną žiedelį praskleiskite į šonus.

 

Tuomet imamės indelio, jis bus mūsų gėlių vazonėlis. Perkirpkite jį lygiai pusiau ir vieną pusę nudažykite norimomis guašo spalvomis sumaišytomis su lipalu (kad nudažytas indelis neteptų rankų ir ilgiau išliktų). Išdžiovinkite nudažytą indelį.

 

Ant pasirinktos spalvos kietesnio spalvoto popieriaus priklijuokite gėles. Gausiai patepkite kotelius lipalu ir prispauskite juos sunkesne knyga. Palikite išdžiūti.

 

Išdžiūvus gėlėms, priklijuokite iš žalio popieriaus iškirptus įvairaus dydžio lapelius.

 

Pabaigai liko priklijuoti vazonėlį. Patepkite vazonėlio kraštelius lipalu ir prispauskite jį prie lapo. Jei gėlių koteliai per ilgi, užlenkite juos į vazonėlio vidų.

 

Štai! Pasigaminote nuostabias pavasarines gėles mamai!

PASTABA: Suaugusiųjų priežiūra/pagalba būtina!