„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

DARBELIS. Rudeninis spragėsių medis
2015 10 12

Atėjus rudeniui, pradeda keistis gamta, medžių lapai nusidažo įvairiausiomis spalvomis ir džiugina praeivių akis. Kad galėtume kasdien pasimėgauti šiuo reginiu ne tik lauke, bet ir klasėse, siūlome su vaikais pasigaminti linksmus rudeninius spragėsių medelius.

 

DARBELIUI REIKALINGOS PRIEMONĖS:

* A4 formato lapas;

* Įvairių spalvų dažai;

* Teptukai;

* Kukurūzų spragėsiai;

* Klijai (lipalas).

 

DARBO EIGA:

Visų pirma paruošiame kukurūzų spragėsius. Jų galima nusipirkti prekybos centruose, specialiai paruoštuose maišeliuose spraginti mikrobangų krosnelėje.

 

Kol pravės spragėsiai, pasiruošiame dažus ir ant lapų nupiešiame savo medį su šakomis.

 

Tada imame visas spalvas kokias turime, maišome jas ir išgauname naujas. Tegul vaikai nebijo eksperimentuoti maišydami spalvas ir išgauti savo „rudeninį“ atspalvį, kuriuo nudažys spragėsius – „lapus“. Atvėsus spragėsiams, imame po vieną ir atsargiai nespausdami jį nudažome pasirinkta spalva. Nudažykite po 8 spragėsius kiekviena spalva ir juos išdžiovinkite.

 

Na, o dabar – smagiausioji dalis. Imame savo lapą, kuriame nupieštas medis, užlašiname ant šakų klijų ir švelniai prispaudžiame spragėsį. Taip darome, kol suklijuosime visus nudažytus spragėsius. Paliekame medelius išdžiūti ir vėliau galime jais papuošti klasę ar surengti šių medelių ekspoziciją.

 

PASTABA: Suaugusiųjų priežiūra/pagalba būtina!