„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Du berniukai ir dvi mergaitės: gali būti ir blogiau!
2011 04 11

 

Žinote, kas yra juokinga? Ogi tai, kad dauguma žmonių mano, jog mums tiesiog nepaprastai pasisekė. Mano mama, prisimenu, sakė, kad tikriausiai Dievulis mus labai myli, kad taip apdovanojo 😀 Pasirodo, gali būti ir blogiau, nei du berniukai ir dvi mergaitės, bet, kaip sakant, jau visai „prie dugno” tokia kaip mūsų kombinacija 🙂

Ar norėtumėte žinoti, kokia vaikų kombinacija yra geriausia? JK apklaustos 2,116 šeimos ir tų apklausų dėka buvo sureitinguotos vaikų kombinacijos. Paaiškėjo, kad geriausia (ir lengviausia) šeimai, jei turi dvi dukras 🙂 Pati blogiausia kombinacija? Keturios dukros!

Žodžiu, reitingo lentelė atrodo štai šitaip:

1. Dvi mergaitės

2. Berniukas ir mergaitė

3. Du berniukai

4. Trys mergaitės

5. Trys berniukai

6. Keturi berniukai (didžiausias man reitingo siurprizas :))

7. Dvi mergaitės ir vienas berniukas

8. Du berniukai ir viena mergaitė

9. Trys berniukai ir viena mergaitė

10. Trys mergaitės ir vienas berniukas

11. Du berniukai ir dvi mergaitės

12. Keturios mergaitės

Bet kuriuo atveju peršasi išvada, kad lengviausia yra turėti du vaikus. Sunkiau tris. Sunkiausia – keturis. Faktas tas, kad taika ir ramybė šeimoje, auginančioje keturis vaikus, nėra tokia dažna, kokia yra šeimoje, auginančioje mažiau vaikų. Tyrimas parodė, kad visiems tėvams, kurie augina keturis vaikus, nėra lengva. Valgymas, rytai ir ėjimas miegoti – sunkiausias laikas su keturiais vaikais. (O, TAIP!)

Man šis tyrimas patiko labiausiai dėl to, kad – nors ir nemanau, kad mums dabar visi turi galvą lenkti už pasiryžimą turėti keturis vaikus – bet bent jau toks tyrimas užčiaupia tuos, kurie bando sakyti, kad ir jiems nėra lengva su trim ar dviem (!) vaikais. Nes taip dažnai tenka girdėti: koks skirtumas – trys ar keturi…vienas šen, vienas ten… kad visada norisi pasakyti, kad juk – jei mums jokio skirtumo – tai ir turintiems du ar tris neturėtų tas skirtumas pasijusti. Nes aš kartais tiesiog jaučiuosi ne tik vovere tame rate (kur bėgi bėgi ir nė iš vietos), bet ir dar su gerom girnapusėm ant galūnių.

Ar tai ką nors keičia? Aš asmeniškai priklausau tai 60+% žmonių grupei, kurie sako, kad pasirinktų tą pačią kombinaciją. Bet lengva kalbėti, kai jau žinai visus tos kombinacijos narius ir kokie jie fantastiški ir nepakartojami! Bet vat jei kas nors imtų ir papasakotų (dar jų neturint), ką reiškia tokia kombinacija, tai įdomu, kiek žmonių iš tiesų pasiryžtų? 😀 Matyt, ne veltui mūsų Augustas šiandien sako, kad vaikų nesiruošia turėti, nes su jais tik vargas, o naudos – jokios 😀 Sakė, kiek reikės, pasidžiaugs brolio ir seserų vaikais.

Pagalvojau apie keletą savo draugų (kurie pirmi šovė į galvą): 1, 2, 1, 1, 2, 8, 7, 3, 1…žodžiu, su dauguma skiria vos ne 10 pozicijų. So much for the understanding. Nes – reikia pripažinti – iš tiesų supranti kitą žmogų tik atsidūręs jo kailyje. Ir čia, kaip sakant, ne tik apie vaikus. Su tokia pačia kombinacija pažįstu tris šeimas: mano JAV šeima Jutoje (Utah), mano JAV šeima Kalifornijoje ir viena šeima čia, Lietuvoje. Vienintelė šeima, kurioje vaikai buvo panašaus amžiaus (vienas paskui kitą) kaip mūsiškiai, buvo mano JAV šeima Jutoje. Kitose – didelis amžiaus tarpas tarp pirmojo ir antrojo „užėjimo”. Manau, tai irgi daro savo 🙂