„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Du pyragai: ricottos su avietėmis ir obuolių su citrina.
2010 06 16

Šeštadienį važiavome į didelę parduotuvę apsipirkti, nes žinojome, kad liksime be mašinos (reikėjo visai savaitei susipirkti maistą). Ir štai toje parduotuvėje vos už 1.5eu pardavinėjo Hertos tešlas-paruoštukus. O jei pirkai dvi, dar gavai knygą dovanų, kurioje – 9 nesaldžių ir 9 saldžių kepinių receptai. Žinoma, nusipirkome dvi tešlas (reklamos aukos, ne kitaip :)) ir parsinešėme namo knygą!

Kas mane pažįsta, puikiai žino, kad aš ir virtuvė – gan toks…kaip čia pasakius…ne pats įprasčiausias akiai derinys. Tiesa, gaminu daug, nes juk ir pusryčius (juos gamina tėtė), ir grįžę iš mokyklos, ir vakarienę vaikai valgo namie. Bet – jeigu galėčiau – negaminčiau. Žinoma, kad pagautų įkvėpimas, bet neabejoju, kad tikrai ne keletą kartų dienoje 🙂 Ir ne gaminti tai, ko nori/ką valgo vaikai. Ir apskritai – man smagiausia ką nors iškepti. Todėl dažniausiai smagiausiai kepu visokiausius kepinukus. Šie pyragai – ne išimtis!

Pirmasis pyragas, kurį kepiau per mūsų 11tines, – obuolių ir citrinos (nuotrauka viršuje).

Reikia:

1 citrinos

3 didelių obuolių (aš ėmiau 5 vidutinius)

2 kiaušinių

100g cukraus

50g margarino

1/2 šaukštelio cinamono

50g migdolų miltelių (aš miltelių neturėjau, tačiau turėjau smulkintų migdolų, kuriuos ir dėjau)

Nutarkuojate citrinos žievelę ir išspaudžiate sultis. Sutarkuojate obuolius. Sudedate kiaušinius, cukrų, ištirpintą margariną, cinamoną, sutarkuotus vaisius ir citrinos sultis į dubenį. Viską gerai išmaišote.

Patiesiate kepimo formoje tešlą ir sudedate masę, kurią apibarstote migdolais.Kepate maždaug 25min 180 laipsnių temperatūroje (kol pradeda gražiai ruduoti). Super!

Antrasis pyragas, kurį pasirinkau kepti, nes reikėjo sunaudoti tešlą, buvo uogų ir ricottos sūrio.

Reikia:

250g uogų (aš dėjau 400 :))

400g ricottos

2 kiaušinių

150g cukraus

1 šaukštelis vanilės esencijos

Suplakame (aš su mikseriu suplakiau, nors parašyta, kad reikia ranka!) ricottą, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Skardoje patiesiame tešlą. Supilame plakinį ir…sukaišiojame uogas! Kepti maždaug 35min 180 laipsnių temperatūroje. Skanumėlis!

Man, teisybę pasakius, labai patiko abiejų pyragų įdarai, o vat tešla nepatiko! Man patinka bandelinės tešlos, o visos tos traškios ir sluoksniuotos…nea. Na, bet aš ir šiaip esu prasta pyragų ir tortų valgytoja…Bet viskas išsisprendė puikiai, nes Gertrūdai patiko ta tešla-pagrindas! 😀