„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Geriausių visų laikų knygų vaikams šimtukas.
2010 04 27

Šiandien visai atsitiktinai aptikau tinklalapį apie vaikų literatūrą. Ir – svarbiausia – geriausių visų laikų knygų vaikams šimtuką. Žinoma, reikia pabrėžti, kad tai – JAV sudarytas šimtukas, beje, nelabai supratau, kas jį sudarė. Dar paieškojusi, radau ir kitą šimtuką (čia už knygas balsavo skaitytojai)- labai panašų į pirmąjį, tačiau šiame šimtuke jau buvo ne tik paveikslėlių knygos!

Aišku, kadangi jau „užsikabinau”, tai ieškojau toliau. 1999 nacionalinė švietimo asociacija (National Education Association) sudarė savo šimtuką. O štai ir dar vienas rekomenduojamas paveikslėlių knygų šimtukas.

Žinote, kas man buvo smagiausia? Ogi tai, kad 41 viena knyga iš pirmojo sąrašo arba yra mūsų namų bibliotekoje, arba esu parnešusi iš darbo/bibliotekos ir ne vieną kartą skaičiusi savo vaikams!!! Taip pat paskaičiavau, kad 32 iš 50 knygelių nacionalinės švietimo asociacijos sąraše iki devynerių metų turime! Žodžiu, mergaičių biblioteka (nes berniukai šias knygas jau „išaugo”, jie turi savo kambaryje savo biblioteką) gėdos namams nedaro 😀 Ir, žinoma, svarbiausia yra tai, kad tos knygelės yra skaitomos, skaitomos, skaitomos… Viršuje yra mūsų ikimokyklinukų biblioteka, o mažo formato knygeles laikome štai taip:

Pagalvojau, kad visai būtų įdomu suskaičiuoti, kiek gi tų knygų turime, tačiau „iš akies” manau, kad arti 200! Ir vis negana, kaip sakant 😀

Sąraše neradau kelių savo vaikų mėgiamiausių knygelių. Tačiau apie jas – kitą kartą.