„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Gerkime vandenuką.
2010 09 14

Kai galvoje rutuliojosi Vaikystės Sodo koncepcija, viena pirmųjų su maistu susijusių minčių buvo ta, kad Vaikystės Sode vaikams būtų tik vandenukas. Ne kartą buvau skaičiusi, kad natūralios sultys (kuriomis labai daug kas labai labai džiaugiasi) yra it saldaniai: geri saldainiai, tačiau saldainiai, todėl jais piktnaudžiauti nereikėtų.

Man iš tiesų labai patinka vaikų mokyklos ir darželiai Belgijoje: metų pradžioje atneši puodelį, klasėje/grupėje yra vandenukas, kurį vaikai lengvai gali patys pasiekti ir…viskas. Vienintelė išimtis – Gertrūdos lopšelyje vaikai gali gerti mamos pienuką/mišinuką/pienelį.

Todėl nudžiugau pažiūrėjusi šį Jamie Oliver’io video, kurį man dar Lietuvoje atsiuntė Gabrielius:

httpv://www.youtube.com/watch?v=XTg1Ud4SFws

Gerkime vandenuką!

P.S. O šaltomis žiemos ir ūkanotomis rudens dienomis juk galima prie vakarinės užkandėlės išsivirti Lietuvoje skintų čiobrelių ar mėtų arbatos, šiek tiek praskiesti šaltu vandenuku (kad nenusiplikytų) ir…turėti nuostabų šalto metų laiko ritualą! O jeigu dar vaikai ne alergiški ir vyresni, nei dvejų metų, galima įsidėti ir šaukštelį naminio medaus…niam!

P.P.S. O karštomis vasaros dienomis man labai patinka į ąsotį vandens išspaustos citrinos gėrimas. O šiemet Ramunė užrodė ir dar vieną super duper gėrimą: mėtų arbata, atšaldyta ir su įspausta citrina. Tik pasiruoškite DAUG, nes laaaabai skanu!

Nuotrauka: A Celebrity (Water) Drop by Sree