„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Gertrūdėlė baigia pirmuosius metus lopšelyje.
2010 06 25

Šiandien buvo paskutinė Gertrūdos diena lopšelyje prieš atostogas. Į lopšiuką nunešiau foto aparatą ir paprašiau, kad auklytės padarytų keletą nuotraukų.

Deja, lopšelyje pasikeitė tvarka: kai lankė Morta – jeigu prašo vieno iš vaikų tėvai – galima buvo visus vaikus fotografuoti ir naudoti nuotraukas, tačiau nerašyti (nebent turi tėvų sutikimą) vaikų vardų. Dabar gi nebegalima fotografuoti kitų vaikų VISAI. Todėl nuotraukytės – tik tada, kai galima pagauti mažylį vieną: kai valgo ir miega!

Aš, aišku, išpučiau akis, kad Gertrūda valgo su seilinuku! Namuose jo neužsidėtų net jei perkūnais grasintumėme 🙂 Tai tik patvirtina seną tiesą: tai, koks vaikas yra namuose, visiškai nereiškia, kad toks bus ir ugdymo įstaigoje! Todėl tik bendradarbiaudami ir dirbdami drauge galime su(si)daryti bendrą vaizdą, koks iš tiesų yra mažylis, ko jam labiausiai reikia ir kuo jis gyvena!

Pažiūrėjau nuotraukas, kokia Gertrūdėlė buvo ir kaip atrodė, kai išėjo į lopšelį. Teisybę pasakius, netekau amo! Vajerguteliau, kokia mažulė! O man ji atrodė tada tokia jau brandi mergina 😀 Na, žinoma, įspūdinga buvo jos adaptacija, tačiau smagiausia, kad Gertrūdėlė iš tiesų labai susidraugavo su auklytėmis! Šiandien visos auklytės ėjo atsibučiuoti, sakė, kad labai pasiilgs Gertrūdos, kuri yra tikras saulės spindulėlis!

Beje, ką auklytės dar sakė apie pirmuosius Gertrūdos metus lopšelyje?

a) Gertrūda – labai savarankiška;

b) Daug šypsosi, beveik visada puikios nuotaikos;

c) Labai meili, prisiglaudžia, apsikabina;

d) Įdomiausias užsiėmimas – traukti kitiems vaikams iš burnos čiulptukus 😀 Sakė, kad tiesiog kaip užburta žiūri 😀 Va, kaip sakant, ir augink vaiką be (na, beveik be) čiulptuko 🙂

e) Labai mėgsta skaityti ir šokti;

f) Įvyko didžiulis kalbos raidos šuolis;

g) Turi puikią (ne pagal amžių) smulkiąją motoriką;

h) Jeigu jau nenori kažko daryti, tai TIKRAI nedarys – kalbink nekalbinęs!

i) Gertrūda tik vieną kartą per visus metus trinktelėjo kitam vaikui ir…pati dėl to taip įsisriūbavo, kad auklėtojai reikėjo ją raminti! Sakė, kad jos praktikoje to dar nėra buvę, kad vaikas taip imtų ir įsiskaudintų, nes…trinktelėjo kitam!

Mes gavome visas Gertrūdos korteles (kur aprašoma jos diena) surištas virvele – tarsi jos pirmųjų metų lopšelyje dienoraštį… Ach, kaip tu augi, mažule!