„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Grybų karas: spektaklis Dramos teatre.
2012 02 18

 

Turiu pasakyti, kad į spektaklį ėjau su išankstine nuostata: perskaičiusi knygą ir Giedrės komentarą nerimavau, kad nusivilsiu ir aš. Aišku, svarbiausia buvo, ar patiks merginoms. Pats nuvykimas buvo ne itin linksmas: Gertrūda supyko, kad jos nenešiau nuo mašinos, tad visa pikta verkė. Tačiau – kai jau atsisėdome – nuotaikėlė pakilo. Ir tada…atsistojo, o kėdė tik TAUKŠT! jai per šoną…vėl ašaros. Bet šįkart jau, žinoma, buvo gaila mažulės, nes ta kėdė tikrai tokia kieta ir sunki.

Spektaklio trukmė – nepilna valanda. Pliusas. Be pertraukos. Irgi pliusas. Maža salė (mažoji) – maža rūbinė – greitai pasiimi paltus – irgi pliusas. Spektaklis – irgi pliusas. Man, turiu pasakyti, sprendimas patiko. Modernus toks:) Patiko tai, kad daug dainavimo. Ir tokio ne popsinio, o lyg ir džiazuojančio. Patiko ir tai, kad nebuvo jokio įrašo – dainavo a capella (be akompaniamento), todėl tikrai nebuvo per daug triukšmo. Tas dainavimas patiko ne tik man: Gertrūda – kaskart jiems pradėjus dainuoti – atsisukdavo ir sakydavo: Gražu, ar ne?

Patiko aktorių apranga (paprasta juoda, bet visai nemažai linksmų sprendimų), šukuosenos (tokie a la pasišiaušę troliai iš Norvegijos kalnų), makiažas (paprastas paprastas) ir kaip buvo išspręstas grybų klausimas. Aišku, Gertrūda nusivylusi tėtei pasakojo, kad ten iš tiesų tai buvo žmonės, o ne grybai 🙂 🙂 🙂 Morta po spektaklio buvo pasipiktinusi, kad buvo mėlynų ir violetinių grybų. Bandžiau Mortai pasakyti, kad yra ir mėlynų grybų , ir violetinių grybų. Patikėjo tik kai parodžiau. Ir dar labiau nustebo, kad bent jau tie paveikslėliuose – tikrai valgomi!

Taigi jeigu nebūtų frazių, kurios – kaip ir knygoje – rėžė ausį (bet, kaip sakant, čia jau jie mažai ką galėjo padaryti), tai, sakyčiau, spektaklis net labai patiko. Buvau pasiilgusi neįprastų sprendimų ir žaismingumo bei lengvumo spektaklyje (ypač skirtame vaikams). Buvau pasiilgusi tikro dainavimo ir trupės šokio it kokiame miuzikle.

Panelėms – o jos juk svarbiausios kritikės! – spektaklis patiko. Gertrūdai labiau, nei Mortai, bet mūsų Morta, sakyčiau, jau yra išaugusi iš tokio teatro. Tikiuosi, kad režisierius (Valentinas Masalskis) sukurs ką nors ir vyresniems vaikams tuo pačiu įkvėpimu, nes aš mielai eičiau su vaikais dar ir dar!

P.S. Po spektaklio važiavome į PRISMA apsipirkti. Nežinojome, tačiau, pasirodo, šiandien visam maistui – 20% nuolaida. Taigi – dideliam mūsų nusivylimui – prismoje (kur paprastai būna ne tiek ir daug žmonių) buvo be galo daug žmonių. Taigi mes krauname viską savaitei (dabar dažnai užtenka ir dviems po tokio apsipirkimo), ir G nugirdo kaip vieni žmonės sako: Šitie žmonės visiškai išprotėjo dėl nuolaidos! 😀 Svarbiausia, kad jogurtėlius išrenkančiai damai tokie komentarai – nė motais! Skanaus savaitgalio!

 

Nuotrauka: Mushroom by JanetR3