„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

K-A-U-N-O Vaikystės Sodas. Kauno? Kauno!
2011 08 04

 

Jau vakar vakare norėjau sėsti ir rašyti rašyti rašyti. Apie tai, kaip tiesiog sulaikiau kvėpavimą ir pasirašiau patalpų nuomos Vaikystės Sodui Kaune sutartį. Bijojau iki Mėnulio ir atgal. Kur ten iki Mėnulio…iki Neptūno ir atgal! Psichologiškai man tai buvo vos ne toks pats lūžis kaip Sodelio atidarymas apskritai. Įsivaizduojate – Kaunas?!?! Nežinau, kaip jums atrodo, bet man tai atrodo toks visiškas išėjimas iš saugios ir pažįstamos erdvės. BET. Jau yra. Viskas. Dabar rašau ir galvoje palyginimas, kad aš kaip ta undinėlė pasirašiau, kad kojas turėčiau 😀 Taigi Vaikystės Sodas Kaune bus Trakų gatvėje. Visiškai naujame name, kuris tik ką pastatytas. Toks šviežutėlis gražutėlis. Kadangi jis buvo (yra) tuščias, tai architektas (kuris turi patirties braižydamas privačius darželius) padėjo būtent mums pritaikyti ir suplanuoti erdves, kad šios ne tik tiktų ikimokyklinei ugdymo įstaigai, bet ir būtų visiškai nepakartojamos. Įsivaizduojate??? Nereikės pritaikyti – tiesiog viskas bus taip, kaip reikia! Įgyvendinsiu keletą idėjų, kurių niekur kitur negalėjau įgyvendinti, nes jau atėjome į paruoštas patalpas. Be to, jau beveik sutarėme ir su nuostabiais žmonėmis, kurie išpieš sienas, kad šios būtų žavingos, įdomios, kviečiančios! Viena nuostabi mama pasisiūlė ir padėti sukurti jaukią aplinką…nuostabu!

Kadangi patalpas reikia įrengti, tai planuojama atidarymo data – spalio pirmosios dienos. Gavau pažadą, kad iki spalio tikrai bus, todėl dabar kryžiuoju pirštus ir tikiuosi, kad viskas bus kaip per sviestą. Visą bendrąją informaciją  (apie mokėjimus, priėmimo tvarką ir dar daug daug kitų dalykų) galite rasti mūsų tinklalapyje. Dabar labai ieškau maitinimą galinčios tiekti įmonės (jeigu žinote, kas galėtų, prašau, brūkštelėkite!). Kaune – kaip ir Vilniuje – patys negaminsime. Man labai patiko vieno žmogaus, dirbančio su maitinimu, požiūris. Jis pasakė, kad iš tiesų mažai įmonei (darželiui, mokyklai ir pan.) visiškai neapsimoka gaminti maistą patiems. Ir neapsimoka ne tik finansiškai, bet ir laiko bei pastagų prasme. Žodžiu, kai turėsime apie 1000 vaikų vienoje vietoje :D, tai tada jau rimtai galvosime apie savo virtuvę :), bet kol kas tai tikrai ne, nes manau, kad į kiekvieną darbą reikia žiūrėti rimtai, o tas gaminimas patiems, kai aš apie gaminimą išmanau….hmmm…labai mažai, man atrodo rizikingai.

Taigi dabar Kauno Sodelyje prasidės (jau prasidėjo!) įrengimas  ir truks iki pirmųjų spalio dienų. Apžiūrėti Kauno Sodelį bus galima kai tik galėsime įeiti (bus daugmaž švaru) ir aiškiau matysis erdvės. Kaina – tokia pati kaip Vilniaus Sodelių. Na, ir šiaip visą informaciją (arba tikrai daug jos) galima rasti Vaikystės Sodo tinklalapyje, o jei nerasite – drąsiai skambinkite (869987949) arba rašykite (infoETAvaikystes-sodas.lt). SVARBU: vietų šiuo metu nerezervuosime, nes vietų skaičius yra itin ribotas (Kaune bus tik dvi grupės: viena vaikučių nuo 12 iki (maždaug) 36 mėnesių ir viena 3-6 metų. Visiems, kurie yra apsisprendę lankyti Vaikytės Sodą, priėmimo tvarka yra štai tokia:

a) Parašote el laišką, kuriuo paprašote atsiųsti Vaikystės Sodo sutartį ir formas. Atsiunčiame sutartį. Perskaitote ir – jeigu viskas aišku ir tinka (jeigu neaišku – aiškinamės:)) – pasirašote sutartį, ją nuskanuojate ir atsiunčiate mums kopiją į infoETAvaikystes-sodas.lt

b) Pervedate stojamąjį mokestį. VIETA GARANTUOJAMA TIK SUMOKĖJUS STOJAMĄJĮ MOKESTĮ.

Suprantama, kad tol, kol nėra baigtų remontuoti patalpų, ne visi norės pasirašyti sutartį ir mokėti stojamąjį mokestį, tačiau vieta bus garantuota tik tiems, kurie tai padarys (mes galime atsiųsti ir patalpų planą, kad būtų aiškiau, kaip viskas atrodys, kai bus įrengta). Ir, žinoma, kai bus sutvarkytos ir įrengtos patalpos, priimsime vaikučius ir  į visas likusias vietas. Šiuo metu jau susidomėjimą išreiškė/parašė 53 šeimos, o vietų Kauno Sodelyje bus apie 30-35 (galutinį skaičių žinosime, kai bus įrengtos patalpos).

Likus savaitei-dviems iki lankymo pradžios, organizuosime Atvirų durų vakarą (jau patalpose) ir bus organizuojami individualūs susitikimai su kiekviena lankysiančia šeima. Individualių susitikimų metu susipažinsite su būsimomis vaikučių auklėtojomis ir pa(si)kalbėsite apie būtent Jūsų vaikučio ugdymo ir priežiūros ypatumus. Individualaus susitikimo metu bus suteikta ir detali informacija apie lankymą, gausite reikalingų atsinešti daiktų sąrašą ir pan.

Štai tokios naujienos apie Kauną. Procesas nuo minties užgimimo truko netrumpai. Esu dėkinga Vilniuje dirbančiam nekilnojamo turto agentui, kuris rado jau antras patalpas Vaikystės Sodui. Ir Kauno tėveliams – ypatingai Gustei – kurie vis siuntė žinutes, laiškus ir neleido apsnūsti ir apleisti minties. Ir, žinoma, artimiesiems, kurie tikėjo, kad galiu žengti žingsnį ir iš Vilniaus. Be jų visų palaikymo ir paramos neįsivaizduoju, kaip būčiau žengusi šį žingsnį. Kaip gera, kad gyvenu tokių žmonių apsupty!

Taigi – jeigu susidomėjote – skambinkite (869987949), rašykite (infoETAvaikystes-sodas.lt) ir ateikite į Vaikystės Sodą Kaune!