„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Ką mes dabar skaitome ir kodėl mergaitės nerašo muzikos…
2012 02 06

 

Su mergaitėmis skaitome knygą, kuri kas vakarą įtraukia mus visas tris.

 

Ją parsisiuntė ir man parodė Gertrūdos mokytoja, o aš, žinoma, nedelsdama parsisiunčiau iš AppStore Apps’ą. Ir, žinoma, jeigu randu kažką gero (arba kas nors rekomenduoja), tai tuoj pat keliauja ir į Sodelio iPad’us. Bet grįžkime prie mūsų vakaro skaitinių.

Skaitėme apie Handel’į ir klausėme jo fejerverkų muzikos. Po to apie Bach’ą ir klausėme jo tokatos ir fugos Dmol. Užsimerkiame. Atsigulame. Ir apsikabinusios klausome. Ar jūs žinote, kiek aš laukiau šios akimirkos? AR ŽINOTE??? 🙂 Kai užgrojo Grieg’as, Gertrūda net pašoko: čia Grieg’as, čia Grieg’as! (Jie Sodelyje kalbėjo apie Grieg’ą, klausėsi jo muzikos, piešė pagal jo muziką, vaidino pagal jo muziką ir pan.) Širdis dainuoja.

Bet aš ne tik apie tai. Skaitome šįvakar, ir Morta klausia: „Kodėl muziką kuria tik vyrai? Na, kodėl mes skaitome tik apie vyrus, kurie parašė muziką?” Man kvapą užgniaužė. Jau? Very well, then. Taigi šiandien papasakojau trumpai apie tai, kad mergaitės nėjo į mokyklą, nes buvo manančių, kad jos nėra tokios protingos kaip vyrai; kadangi nėjo į mokyklą, tai nemokėjo skaityti, negalėjo kurti ir t.t. ir pan. Morta pavartė akimis (o, tas vaizdas vertas milijono!) ir pasakė: „Durniai”. Yeah, baby. Jau nekalbant apie tai, kad ji šiandien nusuko atsuktuvu visas mūsų valgomojo stalo kojas (žr įrašo iliustraciją).

Į tą pačią temą. Vakar reikėjo rasti keletą mano senų nuotraukų. Pasidėjau ant naktinio stalelio. Ateina Gertrūda, peržiūri ir sako: „Tu šiose nuotraukose tokia protinga!

Vat taip. Aš kiekvieną vakarą paimu savo dukrų veidukus į delnus ir klausiu: ar žinai, kad esi protinga? ar žinai, kad esi nuostabi? ar žinai, kad esi kūrybinga? ar žinai, kad viską gali? Ir dažniausiai jos varto akimis ir sako: žinauuuuu, žinauuuuuuu. Bet aš noriu, kad jos 100% tuo neabejotų. Ever.