„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Klausimėlis savaitgaliui:)
2010 06 02

 

Skaičiau šį straipsnį apie Paskutinį skambutį Karoliniškių gimnazijoje, ir viskas buvo aišku. Teisybę pasakius, gaila ir mokinių, ir mokytojų (nors visai dėl skirtingų priežasčių).

Ką aš būčiau darius mokyklos vadovo vietoje? Juk mokiniai – ir tuo labiau dvyliktokai – turi žinoti, kad alkoholiui mokyklos teritorijoje – ne vieta. Na, bet juk maža, kas nutinka, kai adrenalinas stukteli į galvą. Tikėčiausi, kad užtektų nueiti prie dvyliktokų, priminti jiems taisykles ir…jie atsiprašytų, susitvarkytų ir…šventė galėtų tęstis.

Kodėl gaila mokinių? Todėl, kad jie pedagogų reakciją vadina „brutaliu susidorojimu”, „brežnevinio valdymo akcija” ir net „psichiniu marazmu”. Na, nėra jau visai taip… Mano nuomone, nesvarbu, ar gurkšnis, ar pusė butelio – mokyklos teritorijoje alkoholio būti neturi. (Aišku, kai girdi pasakojimus, kad į mokyklą ateina išgėrę mokytojai ir net pats direktorius, ir niekas nekinta…)

Kodėl gaila pedagogų? Na, ir vėl skaudus konfliktas, kurio, manau, jei būtų bendruomenė, kurioje santykiai daugiau horizontalūs, o ne vertikalūs, būtų buvę galima išvengti.

Bet aš turiu jums KLAUSIMĖLĮ: AR GALITE TEKSTE ATRASTI SAKINĮ, KURIS MANE LABIAUSIAI SUERZINO?

Žodžiu, pažaiskime seklį Morką 😀 Iš tiesų manau, kad klausimas labai lengvas, o ir atkreips dėmesį į tai, kaip, na, neturėtų kalbėti pareigūnas, o tuo labiau švietimo pareigūnas…oi, jau ir taip pasakiau labai daug 😀 O tam, kuris teisingai atsakys į klausimą (o jeigu keli atsakys teisingai, tai trauksim burtus:)), keliaus Dr.Dorothy G.Singer, Jeilio (Yale) mokslininkės, knygelė, išleista kartu su LEGO kompanija: „Why babies play”, kurią man sėkmingai pasisekė pričiupti Augusto mokykloje vykusiame blusų turguje 🙂

Laukiu spėlionių! (Iki pirmadienio 12val mano laiku, t.y. jūs dar galėsite brūkštelėti atsakymą kramsnodami pietus!)

Nuotrauka: 3D Character and Question Mark