„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Kokia yra nuomonės kaina?
2012 01 27

Amen.

Yra gerų citatų. Yra ir labai gerų citatų. Mano nuomone, ši Čerčilio citata – viena tokių.

Kai pagalvoji, tai iš tiesų taip ir yra: jeigu turi griežtą nuomonę kokiu nors klausimu, tai tikrai atsiras tokių, kurie mano, kad esi idiotas ir vertas paniekos. Arba abiejų. Bus tokių, kurie bandys pasakyti, kad meluoji; kad kažką darai ne taip, kaip reikia (nes jie tai tikrai puikiai žino, kaip reikia, ar ne?); kad reikėtų tave pamokyti, nes esi – kaip čia pasakius – pasikėlęs.

Į tą temą turiu dar keletą puikių citatų, kurios man patinka.

a) Man’s enemies are not demons, but human beings like himself. (Lao Tzu)

Kai tą supratau, tai supratau, kad tie žmonės, kurie ant manęs dėl kažkokios priežasties pyksta, lygiai taip pat myli, lygiai taip pat džiaugiasi ir lygiai taip pat gyvena, kaip ir aš. Kai tą supranti, nebegali pykti ant tų, kurie pyksta ant tavęs. Tiesiog.Galų gale neturi tam laiko. Gyvenimas per trumpas, kad gyventum praeitimi. Ir per sudėtingas ir nenuspėjamas, kad gyventum ateitimi. Reikia gyventi čia ir dabar. Ar dabar aš noriu galvoti apie kitus ir išgyventi, kad jiems kažkas nepatinka? Realiai? Ne. Ir tada išsisklaido visa mistika. Visi mes – žmonės: su savo stiprybėmis, silpnybėmis, savo demonais ir savo angelais. Ir tiek.

Ir dar. Ne tik nebepyksti, bet ir nebebijai. O tai jau yra jėga.

b) I ask you to judge me by the enemies I have made. (Franklin D. Roosevelt)

Čia tai bent, ar ne? Genialu. Visą laiką sau ir savo darbuotojams kartoju: neįmanoma visiems įtikti ir patikti. Svarbiausia – būti profesionaliu ir elgtis mandagiai bei pagarbiai. Kita vertus, manau, ši citata yra teisinga todėl, kad tie, kuriems nepatinki, geriausiai parodo, koks esi 🙂

O kokios yra jūsų mėgiamiausios citatos?