„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Lauko darželis, Gatvės Muzikos diena ir paskutinis savaitgalis su PASAKA:)
2011 05 05

 

Žinote, kur dabar sėdžiu? Ogi oro uoste! Čia veikia bevielis internetas:) Žinote, kur važiuoju? Ogi – kaip senovės lietuviai sakė – į Žuvėdų kraštą, į savo numylėtąją Švediją. Kadangi vasarą Miško (Antakalnio) Vaikystės Sode vasarą keletą savaičių veiks lauko darželis, važiuoju semtis į vieną seniausių Švedijoje (ir pasaulyje) lauko darželių. Jau ten lankiausi, tačiau norisi pamatyti, kaip viskas veikia, dar kartą:)

Teisybę pasakius, net spirgu iš laimės. Vienintelis minusiukas, kurį įžvelgiu, yra tai, kad nesudalyvausiu dviejuose renginiuose, kuriuose šį savaitgalį dalyvaus Vaikystės Sodas.

1) Gatvės Muzikos festivalis

2) Paskutinis Pasakos su PASAKA šeštadienis šį sezoną

Gatvės Muzikos festivalyje mes dalyvausime (aš mintimis TIKRAI dalyvausiu!) šį šeštadienį.

KUR? Sereikiškių parke.

KADA? Šeštadienį, 11.30 renkamės.

TRUKMĖ? Apie vieną valandą.

KĄ DARYSIME? Vaikystės Sodo Šnekučiai ir Sodiečiai visą savaitę ruošėsi šiai šventei: mokėsi dvi daineles ir gamino lietaus lazdas, kuriomis pritaria dainoms. Kadangi dainossenobinės, tai  auklytės su vaikais aiškinosi, ką reiškia dainose mūsų retai vartojami žodžiai, kalbėjo apie dainelių kontekstą, apie tai, kada jos dainuojamos (pavyzdžiui, kada mes dainuojame lopšinę?) ir t.t. ir pan. Tada visi vaikai savarankiškai gaminosi lietaus lazdas. Lietaus lazdos – kaip ir visi projektiniai darbeliai Vaikystės Sode – kiekvieno vaiko unikalios, nepakartojamos, dekoruotos taip, kaip vaikas norėjo. Žodžiu, vaikai dirbo iš peties ir sudėjo daug širdies!

Visų pirma vaikučiai padainuos dvi daineles, kurias yra išmokę, o tada bus KŪRYBINĖS DIRBTUVĖLĖS, ir visi, kurie ateis paklausyti, galės – drauge su Vaikystės Sodo vaikučiais – pasigaminti SAVO lietaus lazdą. Kadangi mes nežinome, kiek vaikų ateis, siūlyčiau atsinešti bent porą nuo tualetinio popieriaus likusių tūtelių 😀 Šiek tiek turėsime, bet – jeigu žiūrovų bus daug – gali neužtekti!

Pabaigai visi drauge sudainuosime vieną dainelę, pritardami savos gamybos lietaus lazdomis!

Taigi visus kviečiame jungtis ir dainuoti bei groti drauge su Vaikystės Sodu Gatvės muzikos šventėje Vilniuje šį šeštadienį!

Taip jau puolė ir išpuolė, kad šį savaitgalį – ir paskutinis pasaka su PASAKA renginys „Pasakos” kino teatre. Kaip visada, čia bus kūrybinės dirbtuvėlės po kurių visi drauge žiūrėsime filmuką. Turiu pasakyti, kad mums – po grįžimo į Lietuvą – šie savaitgaliai buvo nuostabūs dėl kelių priežasčių:

a) Mielas ritualas, kai išsiruošdavome drauge su mergaitėmis (ir kartais Vilhelmu) daryti drauge darbelių ir pažiūrėti filmo. Juokinga buvo tai, kad du kartus (per filmą) užmigau, nes, matyt, miego trūkumas daro savo! Auklytė Renata juokėsi, kad žiūrėjau žiūrėjau ir…lūžau 🙂 Turint omeny, kad, grįžus į Lietuvą, tikrai vaikai nukenčia nuo nepaprastai didelio mano dėmesio Sodeliui, šie šeštadieniai buvo vienas tų nedaugelio kartų, kai būdavome iš tiesų drauge.

b) Buvo gera proga įvertinti, ką Vaikystės Sodas gali daryti už Vaikystės Sodo ribų; įvertinti tai, ko mes tikėjomės ir kaip tai pavyko. Bet kuriuo atveju – naudinga patirtis, kurią sėsime ir analizuosime, aptarsime. Nes, kaip sakant, juk visą gyvenimą mokaisi!