„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Lietuviais esame mes gimę.
2010 11 15

Noriu pasidalinti nuostabiu filmuku, tačiau iš tiesų gaila (kaip ten po juo ir sako daug komentatorių), kad nėra užrašoma, koks tai metas (kai keičiasi vaizdai). Nors filmukas nedarytas lietuvių savimeilei paglostyti, bet glosto, ar ne? O šiaip tai kažkaip ėmiau ir pagalvojau, kad jau bais tuščia toks didžiavimasis: kaip tas drakoniukas iš filmo, kur šaukia man, man , man!!!

Puikiai suprantu, kad čia yra amžinoji dviejų filosofijų kova: idealizuojančių praeitį ir tų, kurie mano, kad viską reikia paleisti, ir gyvenimas pats viską sutvarkys taip, kaip reikia. Kur tiesa? Na, nėra tos vienos vienintelės tiesos. Jeigu būtų, tai kurie nors jau būtų nusileidę 🙂 O aš niekaip neapsisprendžiu, tačiau kuo toliau, tuo labiau pradedu galvoti, kad vis dėlto tas nesusitarimas yra daugybės beprasmių kivirčų ir problemų pasaulyje priežastis. Gal, kaip sakant, užtenka tempti virvę į savo pusę ir pradėkime visi žiūrėti viena kryptimi? Man labai patinka tas paveikslėlis, kuriuo ir iliustravau šį įrašą:)

Žodžiu, mano filosofinė mintis yra ta, kad jei kiekviena valstybė netemptų į savo pusę, tai gal Žemėje visiems būtų gyventi geriau? Kaip ten su tuo komandiniu darbu??? Ar jis tik savo teritorijoje galioja, o už jos ribų jau taikoma survival of the fittest Darvino teorija??? Įdomu, ar apie tai įmanoma tik filosofuoti, ar būtų galima ir pritaikyti realybėje?

httpv://www.youtube.com/watch?v=DrZvn1qckIs&feature=player_embedded#