„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Pasakiški seminarai tėvams ir pedagogams: Vaikystės Sodo akademija.
2012 10 21

Užpernai (kalbu apie mokslo metus) vykę mano Sveiko proto seminarai tėvams buvo sulaukę didžiulio pasisekimo – didžioji „Pasakos” kino teatro salė per visus seminarus buvo pilna arba beveik pilna, nors reklamos apie šiuos seminarus buvo itin mažai. Pernai gavau labai daug laiškų iš tėvų, kurie norėjo, kad seminarai būtų tęsiami. Teisybę pasakius, net šiais mokslo metais gavau keletą laiškų: gal vis dėlto apmažėjo darbų ir galėčiau atgaivinti seminarus? Kadangi pernai be galo daug mano laiko suvalgė Vaikystės Sodo mokytojų akademija, tai pernai niekaip neradau laiko seminarams atnaujinti. Šiemet mokytojų akademija nebevalgo tiek beprotiškai daug laiko, tad turiu puikią naujieną visiems man rašiusiems – atnaujinu savo seminarus!

Tiesa, visų pirma keičiasi jų pavadinimas – tai bus Vaikystės Sodo akademija ir į ją kviesime ne tik tėvus, bet ir pedagogus, dirbančius su ikimokyklinio ir pradinio amžiaus vaikais. Pedagogams taip pat išduosime pažymėjimus.

Koks šių seminarų tikslas? Toks, kaip ir visų mano seminarų – visų pirma skatinti tėvus ir pedagogus mąstyti. Jokiu būdu nenoriu duoti “teisingo” ir kategoriško atsakymo. Todėl ir noriu, kad kiltų daugiau klausimų. Klausimai mus verčia mąstyti kritiškai, analizuoti ir išreikšti savo nuomonę. Taip pat siekiu, kad seminarai būtų it dialogas, nes aš nieko nenoriu įrodyti ir nenoriu pasakyti: vienas – mano – kelias yra teisingas. Turiu norą pasidalinti patirtimi, o ne rasti tą stebuklingą receptą (kurio – kaip jau minėjau – nėra!). Jeigu po seminaro tėvai išeis tvirtesni savo tėvystės kelyje, labiau pasitikintys savo gebėjimais auginti vaikus ir nebijantys klysti vedini ten, kur veda sveikas protas, tai, manau, bus svarbiausia. Jeigu po seminaro pedagogai susimąstys, ar galėtų tobulinti savo darbą (o tobulėjimui ribų nėra) ir iš tiesų pradės tobulinti savo darbo metodus – fantastika. Žodžiu, tikslas yra visą gyvenimą mokytis 🙂

SEMINARAI VYKS:

– KINO TEATRE “PASAKA„.

– ŠEŠTADIENIAIS, 15 valandą.

– SEMINARAI MOKAMI – 50Lt vienas seminaras. Šįkart bilietais į seminarus prekiaus TIKETA.

– SEMINARŲ TRUKMĖ – DVI VALANDOS.

Dabar suplanuoti DU seminarai (toliau – žiūrėsime):

LAPKRIČIO 17.  Ikimokyklinukas: pašėlęs neklaužada ar skleidžianti sparnus asmenybė? O gal du viename?! Praktiniai patarimai kaip išgyventi tėvams ir auklėtojams.

GRUODŽIO 15.  Berniukai ir mergaitės: smegenų tyrimai arba kiek stereotipai daro įtakos mūsų gyvenime?

P.S. Vaikystės Sodo tėveliams (Vilniuje ir Kaune) tie patys seminarai vyks Vaikystės Sode – datą pranešiu vėliau, kai matysiu, kada juos galima įsprausti tarp Vaikystės Sodo psichologės seminarų (Kauno tėveliai turės galimybę juos peržiūrėti intranete bei užduoti psichologei klausimus), Asamblėjų, švenčių ir kitų smagumynų.