„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

Tetos Elenos tortas Gertrūdai Elenai:)
2010 07 28

Šiandien dirbau pas šešurą, o į susitikimus mane išleisdavo vyro sesuo Elena, vaikų (ir ne tik :)) meiliai vadinama Elium. Tai štai jie su Vilhelmu šiandien meistravo Gertrūdai gimtadienio tortą. Kadangi jo nekepė, tai ir rašau, kad meistravo. Tortą ir aš, ir Gabrieliaus brolis Jonas įvertinome kaip labai puikų, o kadangi jo receptas buvo sukurtas būtent Gertrūdai būtent šiandien, tai ir dalinuosi Tetos Elenos torto Gertrūdai Elenai receptu:

Receptėlis – kaip pati Elius rašė – Tetos Elenos tortuks:

Reikia:

– 1 pokiuko plaktos grietinėlės (35proc)

– kondensuoto pieno (3 dideli š)

– 3 biskvitų šviesių

– šilauogių

– 1 kriaušės

– 1 pieniško ir 1 juodo šokolado

– kokio likerio (tiramisu, airiško kremo ar pan.)

Procesas:

1. Suplaki grietinėlę. Kai ji pasidaro tokia (kieta?) įdedi tris šaukštus kondensuoto pieno. Dar paplaki, kol grįžta į (kieta?) stadiją. Padedi į šaldytuvą (15min).

2. Imi biskvitą, pasidarai, kokį tau reikia, dydį ar formą. Paimi likerio. Jį gali praskiesi vandeniu santykiu 2:1 (šaukštai) iš ištepi skiediniu biskvitą.

3. Ant ištepimo sudedi šilauoges, o ant viršaus uždedi grietinėlę. Beje, dėk šilauoges ne prie pat krašto, o po to, kai uždėsi antrą biskvietą, sukiši dar jų 🙂

4. Ant antrdo biskvito irgi užtepi likerio, tada supjaustai kriaušę ir uždedi ją ant biskvito. Ant viršaus – vėl grietinėlę.

5. Uždedi trečią biskvitą, ant viršaus uždedi šilauoges.

6. Ištirpdai šokoladą puode, kuris yra kitame puode su vandeniu. Kai jis pasidaro pakankamai skystas, su šaukštu imi šokolado ir pili ant torto, kol padengi visą.

7. Padedi į šaldytuvą.

Viskas. Skanaus!

Gerb.Teta Elena 🙂

Dar Elius sakė parašyti, kad šį tortą labai lengva gaminti vaikams, nes beveik viską darė Vilhelmas – ji tik sakė ir padėjo! Žodžiu, puikus projektas kartu su vaiku ir…labai skanu! Beje, mūsų gerb. teta Elena vakar pridavė visus dokumentus ir dabar jau ji – medicinos studentė. VALIOOOOOO!

Tortadienio akimirkos:

Pučiam žvakutes…jos labai plonos, todėl lengvai užsipučia!

Kartais reikia paplasnoti ir rankutėmis bei suspausti kumštukus, kad geriau užsipūstų žvakutės:)

Ragaujam tortą, kurį meistravo teta Elena ir brolis Vilhelmas

Vis dėlto skaniausios yra šilauogės…krepšt, krepšt:)

Tetos Elenos bučkis…

Liaukis mane bučiavusi! 😀

Gertrūda dovanų gavo šokinėjantį ir viauksintį šuniuką:)

Dar Elius Gertrūdai padovanojo šuniuką, kuris Gertrūdai labai patiko – mat jis eina ir viauksi, po to sustoja ir…pašokęs ore apsiverčia. Ir vėl eina, viauksi, sustoja, apsiverčia… Elena pamokė Gertrūdą sakyti „šok!”, tai dabar Gertrūda absoliučiai įsitikinusi, kad tas gyvis šoka todėl, kad ji taip liepia. Taigi, šiam pašokus, ploja ir šaukia: vajooo! Žodžiu, gėris tas šuo 😀

O dabar…dabar jau mūsų uoga miega. Rytoj jau atsibus pilnų dvejų metų mergina. Žinoma, gerokai ūgtelėjus ir solidi kaip reikalas 😀 O kaip gi kitaip?

P.S. Dar norėjau pasakyti, kad radau ir labai apetitną ir sugundžiusį keksiukų su šilauogėm receptą. Jau jeigu šilauogės tai, kaip sakant, iki pat pergalingos pabaigos šilauogės 🙂