„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

„VASARA SU PASAKA” įvyks bet kokiu oru!
2010 08 04

Turiu dvi nuostabias naujienas, susijusias su „VASARA SU PASAKA” renginuku. MES GAVOME KNYGŲ DOVANŲ ir KINO TEATRAS „PASAKA” PASIŪLĖ RENGINUKUI SAVO PATALPAS JEI LYTŲ 😀 Tačiau apie viską iš pradžių…

Kai sužinojau, kad renginukas galės vykti, pradėjau ieškoti knygų. Na, man Lietuvoje su knygomis bėda – juk visos liko Briuselyje! Taigi teko klausti draugų, ar galėčiau pasiskolinti ir t.t. ir pan. Ir štai kilo išganinga mintis: rasti ką nors, kas galėtų padovanoti knygų renginiui ir (galbūt) paremti Vaikystės Institutą knygomis! Kadangi Vaikystės Institutas tikrai vykdys skaitymo skatinimo programą, tai…liko tik rasti ką nors, kas patikėtų mano vizija! Ilgai sukau galvą, kam čia parašius. Galvojau, kas ir ką leidžia vaikams Lietuvoje, kokios tai knygos ir t.t. ir pan. Galų gale apsisprendžiau parašyti Alma Littera leidyklai. Na, pagalvojau, per galvą juk neduos 🙂 Ir ką jūs manote? Man ne tik atrašė, bet ir atrašė, kad nori bendradarbiauti, kad mano idėja verta dėmesio! Tiesa, atrašė iš Knygų Klubo. Skridau kaip ant sparnų, galvojau, kad mūsų susitikimas gali būti nuostabaus ir turiningo bendradarbiavimo pradžia. Susitikimas buvo nuostabus ir idėjine, ir dvasine, ir rezultato prasmėmis! Idėjine, nes turėjome daug idėjų, kaip galėtumėme bendradarbiauti; dvasine, nes visada be galo smagu sutikti žmogų, su kuriuo lengva kalbėti ir rezultato, nes INSTITUTAS GAVO DOVANŲ BIBLIOTEKĖLĘ!!! Man atrodė, kad, eidama iš susitikimo, tuoj pradėsiu šokti it dervišas: išsisprendė ne tik knygų VASARAI SU PASAKA problema, bet ir pajutau, kad iš tiesų galėsiu įgyvendinti vieną svajonę: padaryti alternatyvų užimtumo centrą vaikams, kuriame jie ne lakstys kamuoliukuose, o skaitys knygas, žais stalo žaidimus ir darys pasakiškus darbelius! Be to, Knygų Klubas bendradarbiaus ir su mano tinklaraščiu, tęsime bendradarbiavimą su Vaikystės Institutu ir apskritai…bendradarbiausime!

Bet tai dar ne viskas… Vieną dieną gaunu aš sau laišką iš kino teatro „PASAKA”. Kaip sakant, mūsų pavadinimai labai gražiai skamba drauge, ar ne? PASAKA ir VASARA SU PASAKA 🙂 Susitariame susitikti. Ir šis susitikimas – fantastinis. Nežinau, bet aš kaifuoju, kai sutinku žmones, su kuriais mąstom panašiai, su kuriais turime tarsi bendrą viziją! Pradedame kalbėtis ir…suprantame, kad niekas nesibaigs VASARA SU PASAKA, kad turime TIEK daug minčių, kurias drauge galėtumėme įgyvendinti…uch! Tačiau grįžkime prie VASARA SU PASAKA: JEIGU LIS, mes žygiuosime į kino teatrą „PASAKA” ir knygeles skaitysime ten! Tiesiog taip nenukentės vaikai, kuriems tėveliai bus pasakę, kad šeštadienį važiuos klausytis pasakų ir tie, kurie yra pasiruošę klausytis pasakų bet kokiu oru 🙂 Žodžiu: jeigu pliaupia lietus, keliaujame ne į Sereikiškių parką, o į kino teatrą „PASAKA”!!! Ir dar šnabžtelsiu, kad rudenį Vaikystės Institutas tęs bendradarbiavimą su kino teatru „PASAKA”…laukite SAVAITGALIŲ SU PASAKA – tegul vaikystė nebūna be pasakų!

Dar kartą primenu, kad renginys vyks tris šeštadienius: rugpjūčio 7, rugpjūčio 14 ir rugpjūčio 21 dienomis.

Pasakų skaitymas prasidės 11 valandą ir baigsis 12.30.

ATSINEŠKITE PATIESALIUKĄ (arba pagalvėlę), ANT KURIO(S) NUTŪPĘ GALĖSITE KLAUSYTI PASAKOS, vandenuko atsigerti ir morkyčių pagraužti :) Žodžiu, laisva ir linksma!