„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

„VASARA SU PASAKA” įvyks!!!
2010 07 20

 

Taigi tupim Anykščiuose ir man paskambina nepažįstama moteris. Prisistato, kad yra iš Vilniaus miesto savivaldybės ir paklausia, ar galėsiu būti kitą dieną savivaldybėje, kai svarstys, ar duos man leidimą organizuoti renginį „Vasara su pasaka”. Ką aš galėjau pasakyti? Dar akimirką pagalvojau apie tuos 240km, bet…pasakiau, kad, žinoma, jog galėsiu!

Dar niekada nebuvau važiavusi iš Anykščių viena, be to, keltis reikėjo anksti, nes posėdyje turėjau būti 10val. Gerai, kad atsikėliau anksčiau, nes važiuodama pakliuvau į baisią audrą – buvo net mintis sustoti šalikelėje, nes beveik nemačiau, kur važiuoju!

Prie Vilniaus audrą tarsi ranka nuėmė. Sustojau pas tėvelius, pasiruošiau ir iškeliavau. Savivaldybėje teko šiek tiek palaukti, kol atėjo mano eilė – mat tvarka yra tokia, kad visi, kurių prašymus organizuoti renginius svarsto, laukia už durų ir – kai ateina to žmogaus eilė – pakviečia.

Žinote, kas smagu? Tai, kad visai nesijaudinau. Tiesiog pagalvojau, kad neduos leidimo tai neduos, nes juk prašau leidimo tam, kad neturėčiau trijų šeštadienių 😀 Ir tikrai rasiu, ką veikti, jei to leidimo neduos! Taigi kai pakvietė, drąsiai įėjau.

Manęs paprašė, kad pristatyčiau savo idėją. Pristačiau. Ir turiu pasakyti, kad ten sėdėjo vienas jaunas vyras, kuris ir sako: „Nematau jokios problemos” 🙂 Ir dar ŠYPSOJOSI! Tai bent! Žodžiu, geranoriškas valstybės tarnautojas. Kiti komisijos nariai buvo rimtesni, o viena ponia tai net, sakyčiau, su skeptiška šypsenėle: na, Landsbergiene, kokią čia nesąmonę sugalvojote? Rimtai. Nejuokauju.

Susitarėme, kad:

a) Pranešiu Vilniaus pilių valstybinio kultūrinio rezervato direkcijai apie renginį, kuris (galbūt) vyks ir jų prižiūrimoje teritorijoje. Mat yra taip: iš esmės dėl renginių Sereiškiškių parke reikia tartis savivaldybėje, tačiau – jei veiksmas persikelia į pilies papėdę – reikia informuoti bei tartis ir su rezervato direkcija.

b) Jeigu tarsiuosi su leidyklomis dėl prekybos vaikiškomis knygomis, tai turiu jas perspėti, kad geriau jokių lankstinukų ir kt., kas galėtų virsti šiukšlėmis, neturėtų. (Su leidyklomis dar nesitariau, bet, galvoju, visai verta, nes juk tada knygeles būtų galima įsigyti pigiau!)

c) Po renginio susitvarkysiu. TODĖL LABAI PRAŠAU VISŲ, KURIE ATEISITE – BŪKITE MALONŪS IR NEŠIUKŠLINKITE! Ir iš anksto DĖKOJU!

Štai taip. Trumpai ir aiškiai.

Taip pat paminėjau, kad:

a) renginio NEBUS, jeigu lis lietus (jeigu lašnos, tai ateisime ir tikėsimės, kad liausis 🙂 );

b) jeigu po šlapia po lietaus, tai renginukui ieškosime vietos ant suoliuko;

c) jeigu bus sausa ir saulėta, renginukas vyks įsitaisius kur nors ant žolytės.

Mielieji pareigūnai palinkėjo man sėkmės, o leidimas organizuoti renginį buvo suteiktas. VALIOOO. Grįžusi namo tuoj pat paskambinau rezervato direkcijai, suderinau ir išsiunčiau prašymą/laiškelį, kuriuo informavau apie vyksiantį renginį.

Tačiau…pradėjo kirbėti viena mintis. Ką darysiu, jei į renginį susirinks ne mano prognozuojami 50 žmonių (mat prašyme reikėjo įrašyti, kiek žmonių tikiuosi), o, tarkim, 200? Todėl iškart pradėjau rinkti savanorius. Ir dar: JEIGU JŪS IRGI NORITE PADĖTI (jeigu reikėtų) RENGINIO METU, RAŠYKITE MAN LAIŠKUTĮ (austeja.landsbergieneETAgmail.com). Pagalbos gali reikėti:

a) Reguliuojant žmonių srautą (jei žmonių daugiau, skaitytumėmė keliese: galėtumėte nukreipti jaunesnius vaikus į vieną erdvę, o vyresnius – į kitą);

b) Darant darbelius (darbeliai – jegu gausime rėmimą priemonėms susipirkti – bus labai paprasti ir tokie, kurie nešiukšlintų teritorijos,tačiau vis vien vaikams dažniausiai pagalbos reikia!)

c) Susitvarkant po renginio;

d) Na, ir dar koks nors šis-bei-tas 🙂

Eiga bus tokia: vieni vaikai klauso pasakos, kiti daro darbelį, treti – dūksta aplink (tėvelių prašysime pagailėti skaitovų balsų ir su dūkstančiais/lakstančiais paėjėti šiek tiek tolėliau). Žodžiu, laisva ir linksma!

ATSINEŠKITE PATIESALIUKĄ (arba pagalvėlę), ANT KURIO(S) NUTŪPĘ GALĖSITE KLAUSYTI PASAKOS, vandenuko atsigerti ir morkyčių pagraužti 🙂

Primenu, kad renginys vyks tris šeštadienius: rugpjūčio 7, rugpjūčio 14 ir rugpjūčio 21 dienomis.

Pasakų skaitymas prasidės 11 valandą ir baigsis 12.30.

IKI SUSITIKIMO!