„Vaikystės sodas“

Pagalbos
vaikui centras

„Vaikystės sodas“
Kontaktai
„Vaikystės sodas“

Visi įrašai

„VASARA SU PASAKA” SEREIKIŠKIŲ PARKE.
2010 07 10

Pirmą kartą apsilankiau renginyje „Pasaka parke” JAV, Kalifornijoje. Organizavo miesto biblioteka. Susirinko šeimos su mažyliais, o bibliotekininkė skaitė knygeles. Vieni vaikai klausė, kiti malėsi aplink, tačiau vaizdelis buvo idiliškas. Taip šeimos buvo skatinamos lankytis viešosiose bibliotekose bei apskritai skaityti savo vaikams. Apie skaitymo vaikams naudą esu jau tiek rašiusi, kad šiandien daugiau net neberašysiu. Tačiau parašysiu apie renginį, kurį organizuoju Lietuvoje.

Išvažiuodami iš Belgijos su vaikais nuėjome į savo rajonėlio biblioteką ir grąžinome knygeles. Einant pro duris, akis užkliuvo už lankstinuko: Skaitome parke. Čiupau lankstinuką, tačiau teko tuoj nusivilti, nes visi renginiai vyks tuo metu, kai mes atostogausime (hmmm…) Lietuvoje. Jau sėdus į mašiną apsisprendžiau, kad reikia organizuoti tokį dalyką Lietuvoje!

Ir štai šiandien nunešiau prašymą į Vilniaus miesto savivaldybės administraciją jos direktoriui Vytautui Milėnui organizuoti renginį „VASARA SU PASAKA” Vilniaus Sereikiškių parke.

Renginio esmė – skatinti tėvus skaityti savo vaikams bei ugdyti meilę knygai. Be to, taip bus akcentuojama ir skaitymo svarba vaikams formaliojo ir neformaliojo ugdymo įstaigose. Pavyzdžiui, Vaikystės Sode – nė dienos be knygos ir, tikiuosi, tuo užkrėsime ir kitus, dirbančius su vaikais!

Renginys vyks tris šeštadienius: rugpjūčio 7, rugpjūčio 14 ir rugpjūčio 21 dienomis. (Renginys nevyks, jei lis!)

Pasakų skaitymas prasidės 11 valandą ir baigsis 12.30.

Išsitrauksiu tėvų palėpėje dulkančias lėles-marionetes (kurios sekdavo pasakas vaikams, su kuriais dirbau Lietuvoje) ir keliausiu į Sereikiškių parką, kur, tikiuosi, susirinks pulkelis šeimų su mažyliais, kurie klausysis pasakų arba tiesiog dalyvaus.  Žodžiu, imsime ir SKAITYSIME! Rašau -ime, nes prie manęs prisijungs ir Renata – aktyvi tinklaraščio ir Vaikystės Sodo bendruomenės narė.

O jūs ateikite ir raskite mus Sereikiškių parke (tikiuosi, kad leidimas organizuoti renginį vis dėlto bus suteiktas – apie tai pranešiu tinklaraštyje), prisitvirtinkite klausymo ausytes ir pasiruoškite pasinerti į nepaprastą knygų pasaulį…

Ach, vos nepamiršau! Paskaitę vieną pasaką sumeistrausime kokį nors darbelį. Todėl prašysime atsinešti, pavyzdžiui, pieštukinių klijų. Na, bet dar patikslinsime. Tiesiog sugrįžkite čia ir pažiūrėkite:

a) ar vis dėlto gautas tas leidimas organizuoti renginį ir

b) ką reikia atsinešti (nes kol kas galvoje dar tik dūzgia įvairios mintys…)

IKI SUSITIKIMO!

Nuotrauka: Read Across America by US Army Africa