Grįžti į blogą
kovo 28

DARBELIAI. Avytės.

Angelo su mama Egle išsikepė Velykinių sausainėlių- avinukų.

Mamos Eglės pasakojimas: "Siunčiame labai paprastą receptuką, kurio rezultatas stulbinantis! 1 kiaušinis (vidutinis) 50 g cukraus 100 g sviesto 125 g miltų 1/2 šaukštelio malto cinamono 18 migdolų (baltų, be odelės) 18 trumpų cinamono lazdelių (aš vietoj jų dėjau šokolado drožles/ritinėlius) 250 g cukraus pudros 2 valgomi šaukštai citrinos sulčių Baltymą atskirti nuo trynio. Cukrų, sviestą, miltus, maltą cinamoną ir kiaušinio trynį išminkyti kartu. Suvynioti į foliją ir padėti 30 minučių į šaldymo kamerą. Tešlą iškočioti 5 mm storumo.  9 apskritimus išpjaustyti, kiekvieną apie 8 cm skersmens. Padėti juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš likusios tešlos išpjaustyti 9 mažus apskritimus, kiekvieną apie 3 cm skersmens. Uždėti mažus apskritimus (avinėlio galvą) ant didelių apskritimų (avinėlio kūno). Įspausti po 2 migdolus (ausis) ir po 2 cinamono lazdeles (kojas). Kepti 200° orkaitėje apie 8-10 minutes. Kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir citrinų sultis sumaišyti kartu. Supilti į maišelį skirtą užšaldymui (Gefrierbeutel), nukirpti mažą kampelį. Piešti garbanėles ant avinėlio pilvo ir galvos. Nepamiršti akyčių ir nosytės. Palaukti kol išdžius ir apibarstyti cukraus pudra.